Mochi golyók kókuszkrémmel töltve, kókuszreszelékkel borítva

Mochi kókuszkrémmel

A mochi egy hagyományos japán desszert, amely a ragacsos rizslisztből készül. A töltelékek változatosak lehetnek, de a kókuszkrémes változat egy igazán ínycsiklandó alternatíva. A mochi tésztája egy kicsit ragacsos, de a kókuszkrém gazdag íze és a kókuszreszelék finom textúrája remekül kiegészítik egymást. Eredetileg a mochi a japán kultúrában egy ünnepi édesség, amelyet különleges alkalmakkor készítenek. Képzeld el, ahogy a tészta rágós, a kókuszkrém gazdag és krémes, miközben a kókuszreszelék finom ropogósságot ad. Tipp: tálald hűtve, hogy még frissebb legyen, és élvezd minden falatját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt (mochi rizsliszt)
150 ml Víz
50 g Cukor
100 ml Kókuszkrém
30 g Kókuszreszelék
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy közepes méretű tálban. Lassan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy a keverék sima legyen.

    A tésztát ne hagyd csomósodni – ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A keveréket öntsd egy hőálló tálba, és tedd a mikróba. 2-3 percig melegítsd, majd vegyél ki és keverd át alaposan. Ismételd meg a folyamatot, amíg a tészta áttetszővé válik és ragacsos, rugalmas állagot kap.

    A tészta akkor jó, ha könnyen formálható, de nem túl kemény.

    3

    A kókuszkrémet és a vaníliás cukrot egy kis tálban keverd össze, majd hagyd egy kicsit hűlni.

    A kókuszkrémnek szobahőmérsékleten a legjobb az íze, ne használj túl hideget, hogy ne keményedjen meg.

    4

    A mochi tésztát oszd kisebb darabokra, és mindegyik közepébe egy kis adag kókuszkrémet tegyél. Formázz belőle golyókat vagy kisebb lapos korongokat.

    A mochi tésztát akkor könnyebb formázni, ha vizes kézzel dolgozol, hogy ne ragadjon hozzá.

    5

    A kész mochikat hempergesd meg kókuszreszelékben, majd hagyd hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókuszreszelék ízletes textúrát ad, és még jobban kiemeli a kókuszkrémet.