A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy közepes méretű tálban. Lassan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy a keverék sima legyen.
A tésztát ne hagyd csomósodni – ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A keveréket öntsd egy hőálló tálba, és tedd a mikróba. 2-3 percig melegítsd, majd vegyél ki és keverd át alaposan. Ismételd meg a folyamatot, amíg a tészta áttetszővé válik és ragacsos, rugalmas állagot kap.
A tészta akkor jó, ha könnyen formálható, de nem túl kemény.
A kókuszkrémet és a vaníliás cukrot egy kis tálban keverd össze, majd hagyd egy kicsit hűlni.
A kókuszkrémnek szobahőmérsékleten a legjobb az íze, ne használj túl hideget, hogy ne keményedjen meg.
A mochi tésztát oszd kisebb darabokra, és mindegyik közepébe egy kis adag kókuszkrémet tegyél. Formázz belőle golyókat vagy kisebb lapos korongokat.
A mochi tésztát akkor könnyebb formázni, ha vizes kézzel dolgozol, hogy ne ragadjon hozzá.
A kész mochikat hempergesd meg kókuszreszelékben, majd hagyd hűlni, hogy az ízek összeérjenek.
A kókuszreszelék ízletes textúrát ad, és még jobban kiemeli a kókuszkrémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.