Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a calzone egyenletes átsüléséhez. A bolti tészta pihentetése megakadályozza, hogy a tészta összehúzódjon nyújtás közben.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A tésztát érdemes kör alakúra nyújtani, hogy könnyebben félbe lehessen hajtani. Ne nyújtsd túl vékonyra, mert sütés közben átszakadhat.
A mogyorókrémet kenj egyenletesen az egyik tésztafél egyik oldalára, ügyelve arra, hogy a széleken 1-2 cm üresen maradjon a könnyebb lezárás érdekében.
Ha a mogyorókrém túl kemény, melegítsd meg pár másodpercig a mikróban, hogy könnyebben kenhető legyen. A szélek kihagyása fontos, hogy a tészta jól lezárható legyen.
A banánt vékony szeletekre vágd, majd egyenletesen oszlasd el a mogyorókrém tetején.
A banánt közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg. A vékony szeletek biztosítják, hogy a banán egyenletesen átsüljön.
Hajtsd rá a tészta másik felét a töltelékre, majd a széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t és a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A villa használata nem csak esztétikus, hanem segít is a tészta jó lezárásában. Ügyelj arra, hogy alaposan nyomkodd le a széleket.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet is, de a tojás szebb színt ad a tésztának. A tojást egyenletesen kend el a tésztán.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a calzone színére. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral és tálald melegen.
A porcukorral való megszórás opcionális, de esztétikusabbá teszi a calzone-t. Melegen a legfinomabb, mert a töltelék lágy és krémes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.