Mogyor贸kr茅mes cannoli t谩lalva

Mogyor贸kr茅mes cannoli

A mogyor贸kr茅m 鈥 k眉l枚n枚sen a h铆res mogyor贸alap煤 csokol谩d茅kr茅m 鈥 a 20. sz谩zad egyik legkedveltebb konyhai alapanyaga lett. A klasszikus olasz cannoli hagyom谩nyosan ricott谩s t枚ltel茅kkel k茅sz眉l, de a modern verzi贸k k枚z枚tt a mogyor贸kr茅mes v谩ltozat is helyet kapott, f艖k茅nt gyermekek 茅s 茅dessz谩j煤 feln艖ttek k枚r茅ben. Ez a mogyor贸kr茅mes cannoli ide谩lis v谩laszt谩s csal谩di 枚sszej枚vetelekhez, 眉nnepi asztalokra, vagy csak egy h茅tv茅gi desszertk茅nt is meg谩llja a hely茅t. Gazdag, m茅gsem t煤l neh茅z, 茅s az elk茅sz铆t茅se is 茅lvezetes. Tipp: a mascarpone hozz谩ad谩sa l谩gy铆tja a mogyor贸kr茅m 茅dess茅g茅t 茅s selymesebb茅 teszi a t枚ltel茅ket. A cannoli h茅jat el艖re kis眉theted, de mindig csak t谩lal谩s el艖tt t枚ltsd meg, 铆gy biztosan meg艖rzi ropog贸s text煤r谩j谩t.

El艖k茅sz眉let 45 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 55 perc
1460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Toj谩s
40 ml Feh茅rbor
1 csipet S贸
150 g Mogyor贸kr茅m
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Van铆lia kivonat
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, cukrot 茅s csipet s贸t. Add hozz谩 a vajat, toj谩st 茅s feh茅rbort, majd gy煤rd 枚ssze sima t茅szt谩v谩. Letakarva pihentesd h疟t艖ben legal谩bb 30 percig, hogy rugalmasabb legyen ny煤jt谩skor.

    A t茅szt谩t 茅rdemes folpackba csomagolni a h疟t艖ben, hogy ne sz谩radjon ki.

    2

    A t枚ltel茅khez keverd 枚ssze a mogyor贸kr茅met, a mascarpon茅t, a porcukrot 茅s a van铆lia kivonatot egy t谩lban. Haszn谩lj spatul谩t, hogy egynem疟, kr茅mes 谩llagot kapj. H疟tsd be legal谩bb 20 percre, hogy k枚nnyebben adagolhat贸 legyen.

    K贸stold meg a kr茅met! Ha nem el茅g 茅des, adj hozz谩 m茅g egy kev茅s porcukrot.

    3

    A t茅szt谩t lisztezett fel眉leten ny煤jtsd ki v茅konyra, majd v谩gj bel艖le 10x10 cm-es n茅gyzeteket. Tekerd fel a n茅gyzeteket f茅m cannoli form谩kra, a sz茅leket nedves铆tsd be, 茅s j贸l nyomd le, hogy s眉t茅s k枚zben ne ny铆ljanak sz茅t.

    A t茅szta ny煤jt谩sakor 眉gyelj arra, hogy egyenletesen v茅kony legyen, k眉l枚nben a cannoli egyes r茅szei meg茅ghetnek.

    4

    Forr贸s铆tsd fel az olajat egy m茅ly l谩basban kb. 180掳C-ra. S眉sd a cannolikat aranybarn谩ra, majd pap铆rt枚rl艖n csepegtesd le. Miut谩n kih疟ltek, 贸vatosan h煤zd le a form谩kr贸l.

    Az olaj h艖m茅rs茅klet茅t 茅rdemes h艖m茅r艖vel ellen艖rizni. Ha t煤l alacsony, a cannoli megsz铆vja mag谩t olajjal, ha t煤l magas, meg茅g.

    5

    A kih疟lt h茅jakat habzs谩k seg铆ts茅g茅vel t枚ltsd meg a mogyor贸kr茅mes t枚ltel茅kkel mindk茅t v茅g眉k枚n. Fontos, hogy frissen t谩lald, 铆gy a t茅szta ropog贸s marad. A kr茅m gazdag, 茅des, selymes 谩llag煤.

    A t枚lt茅shez haszn谩lj sima cs枚ves habzs谩kot, 铆gy k枚nnyebb lesz a kr茅m egyenletes eloszl谩sa.

    6

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg porcukorral. A mogyor贸kr茅m intenz铆v 铆zvil谩ga miatt nincs sz眉ks茅g m谩s d铆sz铆t茅sre. A legjobb 铆zhat谩s frissen, t枚lt茅s ut谩n azonnal 茅rhet艖 el.

    Ha szeretn茅d feldobni, a v茅geit m谩rtsd apr铆tott piszt谩ci谩ba vagy csokol谩d茅forg谩csba.