Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt légkeveréses fokozaton is előmelegítheted, ebben az esetben vedd le a hőfokot 160°C-ra.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot egy nagy tálban.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Add hozzá a vajat, a kristálycukrot és a tojássárgáját, majd gyúrd sima tésztává. Pihentesd a tésztát 30 percig a hűtőben.
A vaj legyen hideg, de nem fagyos, hogy könnyen elmorzsolhasd a liszttel. A hűtés azért fontos, hogy a tészta ne terüljön el sütés közben.
Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle köröket, és a felének szúrj ki egy kisebb formával középen egy lyukat.
A tésztát két sütőpapír között is kinyújthatod, így nem ragad le és könnyebb vele dolgozni. A kiszúrt formákat tedd közvetlenül a sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezd a kerek formákat a tepsire, és süsd 8-10 percig, amíg világos aranybarnák lesznek. Hűtsd ki őket teljesen.
Figyeld a sütőt, mert a linzer könnyen megég. Akkor jó, ha a széle enyhén aranybarna.
A sima linzerek közepére kenj egy kanál mogyorókrémet, majd helyezd rá a közepén lyukas linzert.
Ha a mogyorókrém túl sűrű, tedd pár másodpercre a mikróba, hogy könnyebben kenhető legyen.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
A porcukrot szitáld rá, hogy egyenletesebb legyen a réteg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.