Mogyorós-csokoládés gofri olvasztott csokoládéval és pirított mogyoróval

Mogyorós-Csokoládés Gofri

A mogyorós-csokoládés gofri az egyik legfinomabb és legnépszerűbb változata a klasszikus gofrinak. Az étcsokoládé gazdag, mély íze tökéletesen harmonizál a ropogósra pirult mogyoróval, így minden falat igazi élmény. A mogyorós édességek régóta kedveltek világszerte, hiszen a diófélék ropogós textúrája és a csokoládé selymes olvadékonysága tökéletesen kiegészítik egymást. Ha szereted a csokoládés desszerteket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
50 g Darált mogyoró
50 g Étcsokoládé darabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mogyorót durvára aprítjuk vagy daráljuk, majd félretesszük.

    A mogyorót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az íze.

    2

    Az étcsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, mert ez nagyban befolyásolja a gofri ízét.

    3

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a darált mogyorót és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A vajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokhoz adod, nehogy kicsapja azokat.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek, különben a gofri kemény lesz.

    6

    Óvatosan forgasd bele az apróra vágott csokoládét, hogy minden falatba jusson.

    A csokoládét óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    Ha van tapadásmentes gofrisütőd, akkor is érdemes kikenni egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy könnyebben kijöjjön a gofri.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat, figyelj a színére.

    9

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácson hagyva a gofri nem ázik el a gőztől, így ropogós marad.

    10

    Tálald frissen csokoládéöntettel meglocsolva, pirított mogyoróval megszórva.

    A gofrit kínálhatod vaníliafagylalttal is a még gazdagabb ízélményért.