A mogyorót durvára aprítjuk vagy daráljuk, majd félretesszük.
A mogyorót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az íze.
Az étcsokoládét apróra vágjuk, hogy sütés közben egyenletesen olvadjon el a tésztában.
Használj jó minőségű étcsokoládét, mert ez nagyban befolyásolja a gofri ízét.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a darált mogyorót és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A vajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokhoz adod, nehogy kicsapja azokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek, különben a gofri kemény lesz.
Óvatosan forgasd bele az apróra vágott csokoládét, hogy minden falatba jusson.
A csokoládét óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
Ha van tapadásmentes gofrisütőd, akkor is érdemes kikenni egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy könnyebben kijöjjön a gofri.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat, figyelj a színére.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el a gőztől, így ropogós marad.
Tálald frissen csokoládéöntettel meglocsolva, pirított mogyoróval megszórva.
A gofrit kínálhatod vaníliafagylalttal is a még gazdagabb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.