Mogyoróvajjal töltött croissant tálalva

Mogyoróvajjal töltött croissant

A croissant a francia pékségek egyik legnépszerűbb süteménye, amelyet sokféle töltelékkel elkészíthetünk. A mogyoróvajjal töltött croissant egy különleges változat, amely ötvözi a ropogós tészta és a lágy, krémes mogyoróvaj ízvilágát. A mogyoróvaj finom textúrát ad a süteménynek, és tökéletes választás azok számára, akik szeretik a diós, gazdag ízeket. Ha egy igazán különleges reggelit vagy uzsonnát keresel, ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
150 g Mogyoróvaj
50 ml Tejszín
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő végeredményhez. A sütőpapír pedig megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

    Használj átszitált lisztet a levegősebb tészta érdekében.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet ideális az élesztő aktiválásához. Ha az élesztő nem habzik fel 5 perc után, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket, majd kezd el összedolgozni.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben összeáll a tészta.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít a tésztának réteges szerkezetet kialakítani. Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Használj pizzavágót a háromszögek egyenletes vágásához.

    7

    Mindegyik háromszög közepére tegyél egy kis mogyoróvajat, majd tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok mogyoróvajat, mert kifolyhat sütés közben. A feltekerést a háromszög szélesebbik végénél kezdd.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés segít a croissantoknak még levegősebbé válni. Takard le őket egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A tojás segít a croissantoknak szép színt kapni. Figyeld a sütőt, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    10

    Ha kihűltek, akár egy kevés extra mogyoróvajjal is megkenheted őket tálalás előtt.

    A még intenzívebb mogyoróvaj ízért pirított mogyoródarabokkal is megszórhatod.