Moi Moi sütőben sütve, egy ropogós, fűszeres étel tálalva.

Moi Moi sütőben sütve

A Moi Moi egy hagyományos japán étel, amely számos változata létezik, különböző fűszerekkel és zöldségekkel. A sütőben sült változat egy finom alternatívája a hagyományos főtt Moi Moinak, amely könnyebbé és gyorsabbá teszi az elkészítést. A kókusztej és a tejföl gazdag ízt ad, miközben a paprika frissességet és színt visz az ételbe. A Moi Moi gyakran szerepel a japán éttermek menüjén, és ez a verzió otthoni elkészítése könnyedén az asztalra varázsolja a japán konyha ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fasírtpor
2 db Tojás
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
1 db Piros paprika
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Tehéntejes tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A zöldpaprikát és piros paprikát is felkockázzuk.

    A paprikák apróra vágása segít abban, hogy minden falat egyenletesen ízesített legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Ezután adjuk hozzá a paprikát, és főzzük őket együtt 5 percig.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg, mert ez keserű ízt adhat.

    3

    A fasírtport egy nagy tálban keverjük össze a tojásokkal, kókusztejjel, sóval, borssal és a tejföllel. Adjuk hozzá a megpirított zöldségeket.

    A kókusztej és a tejföl extra krémességet ad a keveréknek.

    4

    A keveréket alaposan keverjük össze, és öntsük egy sütőformába. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd süssük a keveréket 40-45 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje gyorsan megsül, de belül még nem elég átsült, fóliával takarjuk le a formát, és így süssük tovább.

    5

    Miután elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk.

    A Moi Moi hűlés után könnyebben szeletelhető és nem törik el.