A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá.
A friss gyömbér csodásan frissíti a tölteléket, és egy különleges ízt ad a momo-nak.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a chili szószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.
A chili szósz mennyisége ízlés szerint változtatható – ha szereted a csípőset, bátran adj hozzá még egy kanállal.
A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.
A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb legyen, és könnyebben formázható legyen.
Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a chili szósszal készült töltelékkel.
A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.
A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.
Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.
A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár extra chili szósszal.
A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal, ami még jobban kiemeli az ízüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.