Chili szósszal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo chili szósszal

A momo, egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A chili szósszal töltött momo egy frissítő, pikáns változata az ételnek, amely a chili erejét és a szójaszósz mélységét egyesíti. A chili szósszal készült momo egy különleges élményt nyújt minden falatban, miközben a puha tészta és a fűszeres töltelék egyedi ízvilágot alkot.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
3 ek. Chili szósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá.

    A friss gyömbér csodásan frissíti a tölteléket, és egy különleges ízt ad a momo-nak.

    2

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a chili szószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A chili szósz mennyisége ízlés szerint változtatható – ha szereted a csípőset, bátran adj hozzá még egy kanállal.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmasabb legyen, és könnyebben formázható legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a chili szósszal készült töltelékkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár extra chili szósszal.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal, ami még jobban kiemeli az ízüket.