Momo csirkehússal, gőzölve, szezámmaggal tálalva

Momo csirkehússal

A momo egy tradicionális japán étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek, és gőzölve főzik. A csirkehúsos momo a legnépszerűbb változatok egyike, melyben az ínycsiklandó tölteléket friss tésztába csomagolják. Az étel különlegessége, hogy a töltelék gazdag íze és a tészta puha, rugalmas állaga együtt adja meg a momo valódi élményét. A momo eredetileg Kínából származik, de a japán konyha is magáévá tette, és a világ számos pontján népszerű étellé vált.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús
200 g Tészta liszt
100 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 db Póréhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst apróra vágjuk, majd sóval, borssal, fokhagymával és gyömbérrel ízesítjük.

    A csirkehús aprítása során ügyelj arra, hogy egyenletes nagyságú darabokra vágd, hogy egyenletesen főjön.

    2

    A póréhagymát is apróra vágjuk, és az olajon pároljuk meg egy serpenyőben 2-3 percig.

    A póréhagyma párolása nemcsak ízesíti a tölteléket, hanem finom, édeskés ízt ad neki.

    3

    A csirkehúst hozzáadjuk a serpenyőben lévő póréhagymához, majd pár perc alatt lepirítjuk, amíg a hús átsül.

    Fontos, hogy ne túlsütjük a csirkehúst, különben túl száraz lesz.

    4

    Miután a csirkehús elkészült, hagyjuk hűlni, majd töltsük meg vele a tésztát, amit előzőleg készítettünk el a liszt és víz összegyúrásával.

    A tészta ne legyen túl lágy, hogy könnyen kezelhető és formázható legyen.

    5

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis köröket szaggatunk belőle. A közepébe egy kis adag csirkehúsos tölteléket teszünk, majd jól összecsípjük a széleit, hogy kis kis táskákat formáljunk.

    Ügyelj arra, hogy a szélek jól záródjanak, különben a töltelék kiszivároghat főzés közben.

    6

    A kész momo-t gőzölve főzzük kb. 15-20 percig, amíg a tészta át nem fő és a töltelék is meg nem puhul.

    A gőzölés során ügyelj arra, hogy ne érintkezzen a víz a momo-val, ezért használj gőzölő kosarat.

    7

    A gőzölés után szórj rá egy kevés szezámmagot és tálald az ételt frissen, forrón.

    A szezámmag extra ropogósságot és ízt ad a momo-nak, amit imádni fogsz.