Fokhagymával töltött momo gőzölve, tálalva

Momo fokhagymával

A momo, az ázsiai konyha egyik legismertebb étke, származását Tibetből eredeztetik. A fokhagymával töltött momo a hagyományos momo recept egy ínycsiklandó változata, mely a fokhagyma karakteres ízét hozza a tésztába. Az étel finom egyensúlyt teremt a fűszerek, fokhagyma és a tészta között. A gőzölésnek köszönhetően a momo belső tölteléke puha és ízletes lesz, míg a külső tészta enyhén roppanós marad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és hagymát finomra aprítjuk, majd egy tálba tesszük.

    Ha szeretnél intenzívebb fokhagymás ízt, nyomkodd össze a fokhagymát egy fokhagymanyomóval, hogy még erőteljesebb legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a hagymás keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A gyömbér hozzáadásával friss, pikáns ízt adunk a töltelékhez, ami jól kiegészíti a fokhagymát.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen!

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres fokhagymás keverékkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.