Gombával töltött momo gőzölve, tálalva

Momo gombával

A momo egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. A gombával töltött momo egy egészséges és ínycsiklandó alternatívája a húsos változatoknak. Az étel ízvilága a friss gombának és a fűszereknek köszönhetően gazdag és harmonikus. A gombás momo tökéletes választás egy könnyű vacsorára vagy ebédre, és egyaránt népszerű vegetáriánusok és húsmentes étkezést kereső emberek körében.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a gombához.

    A gombát ne vágd túl apróra, hogy ne legyen túl nedves a töltelék, de mégis könnyen keverhető legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a gombás keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A gyömbér frissítő ízt ad a gombás tölteléknek, így biztosítva az autentikus ázsiai ízélményt.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen!

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres gombával.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.