Gyömbérrel töltött momo gőzölve, tálalva

Momo gyömbérrel

A momo, az ázsiai konyha egyik legismertebb étke, származását Tibetből eredeztetik. A gyömbérrel töltött momo egy frissítő és ízes változata az ételnek, amely a gyömbér éles, pikáns ízével és a tészta puhaságával tökéletes harmóniát alkot. A gyömbér használata nemcsak ízletes, hanem egészséges is, mivel segít az emésztésben és frissíti az ételt. A momo minden egyes falata egy ínycsiklandó élményt ad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 cm Gyömbér
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, majd egy tálba tedd. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk.

    A gyömbér reszelésével intenzívebb ízt adunk a töltelékhez, így még frissebb, pikánsabb lesz.

    2

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    Ha szeretnél még ízesebb tölteléket, egy pici chili port is adhatunk hozzá.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta rugalmasabb legyen, és könnyebben formázható.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres gyömbéres keverékkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.