Szezámmaggal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo szezámmaggal

A momo, egy tradicionális ázsiai étel, származását Tibetből eredeztetik. A szezámmaggal töltött momo egy egyedi változata az ételnek, amelynek különlegessége a szezámmag friss, gazdag íze, amely minden falatban felfedezhető. A szezámmag gazdag ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban, így nemcsak finom, hanem tápláló is. A momo tökéletes választás azok számára, akik egy könnyed, de ínycsiklandó étkezésre vágynak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 g Szezámmag
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szezámmagot száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, hogy kiadja az ízét, majd félretesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és egy tálba tesszük.

    A szezámmagot ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg, de elég legyen aranybarna színű.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a szezámmagos keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj és a szójaszósz gazdag ízeket ad a töltelékhez, míg a fűszerpaprika enyhe pikantériát hoz.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, így könnyebben formázható.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a szezámmagos töltelékkel.

    Ha a tészta nehezen nyúlik, pici liszttel segítheted, hogy ne ragadjon.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.