Zöldségekkel töltött momo gőzölve, tálalva

Momo zöldségekkel

A momo egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik. Az évek során az étel különböző változatai jelentek meg, és a vegetáriánus változat is rendkívül népszerűvé vált. A zöldségekkel töltött momo különösen gazdag ízvilágú, és remek alternatívát jelent a húsos változatokkal szemben. A zöldségek és a fűszerek kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt, miközben a gőzölés megőrzi a tészta puhaságát. A momo nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Zöldségek (répa, káposzta, gomba)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (répa, káposzta, gomba) apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhöz.

    A zöldségek aprítása segít abban, hogy a töltelék egyenletesen átsüljön és könnyebben formázható legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le, és add hozzá a zöldségekkel keverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szójaszósz adja meg az étel alap ízét, így ha nem találsz jó minőségű szójaszószt, érdemes egy picit több szezámmagolajat használni.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres zöldségekkel.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.