Mondongo con verduras, gazdag hĂșsos Ă©s zöldsĂ©ges leves.

Mondongo con verduras

A Mondongo con verduras egy tradicionĂĄlis perui Ă©tel, amelyet hĂșsbĂłl, zöldsĂ©gekbƑl Ă©s gazdag fƱszerekkel kĂ©szĂ­tenek. A leves sƱrƱ, tĂĄplĂĄlĂł, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hƱvösebb napra. A zöldsĂ©gek Ă©s hĂșs kombinĂĄciĂłja kiadĂłs Ă©s Ă­zletes Ă©telt ad, amelyet gyakran tĂĄlalnak friss kenyĂ©rrel vagy rizs kĂ­sĂ©retĂ©ben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g PulykahĂșs (vagy marhahĂșs)
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 szár Zeller
⭕ 200 g Kukorica
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 db Krumpli
⭕ 200 g Bab
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Oregano
⭕ 1 csipet Tengerisó
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hĂșst felkockĂĄzzuk, majd egy nagy lĂĄbasban olĂ­vaolajon megpirĂ­tjuk.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa segĂ­t, hogy gazdagabb Ă­zt kapjon az Ă©tel.

    2

    A fokhagymĂĄt Ă©s pĂłrĂ©hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd a hĂșssal egyĂŒtt pirĂ­tjuk 5-7 percig.

    A pĂłrĂ©hagyma Ă©s fokhagyma egyĂŒttesen ad egy szĂ©p, aromĂĄs alapot az Ă©telnek.

    3

    HozzĂĄadjuk a felkarikĂĄzott sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert, Ă©s a kockĂĄzott paradicsomot. KeverjĂŒk össze.

    A zöldségek színt és ízt adnak, miközben fokozzåk a leves gazdagsågåt.

    4

    A babot Ă©s a kukoricĂĄt is hozzĂĄadjuk, majd öntsĂŒk fel annyi vĂ­zzel, hogy ellepje az összes hozzĂĄvalĂłt.

    Ha friss babot hasznĂĄlunk, Ă©rdemes elƑzƑleg megfƑzni, hogy gyorsabb legyen az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©se.

    5

    FƱszerezzĂŒk kömĂ©nnyel, oregĂĄnĂłval, sĂłval Ă©s borssal, majd fƑzzĂŒk 30 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    A kömĂ©ny Ă©s oregĂĄnĂł a hagyomĂĄnyos Ă­zesĂ­tƑk, amelyek emelik az Ă©tel Ă­zĂ©t.

    6

    A krumplit meghĂĄmozzuk, felkockĂĄzzuk, Ă©s a leveshez adjuk. TovĂĄbb fƑzzĂŒk, amĂ­g a krumpli megpuhul.

    A krumpli sƱrĂ­ti a levest, Ă©s lĂĄgyĂ­tja a fƱszerek erƑteljes Ă­zĂ©t.

    7

    Ha minden megpuhult, tålaljuk a levest friss petrezselyemmel, és fogyasszuk melegen.

    Friss koriander is jól illik hozzå, ha szeretnénk extra friss ízt adni az ételnek.