Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
Ne keverd túl a húst, mert a pogácsák kemények lehetnek.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
A pogácsákat formázd úgy, hogy a közepükön legyen egy kis mélyedés, így sütés közben nem fognak púposodni.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyő vagy grill legyen elég forró, hogy a pogácsák azonnal pirulni kezdjenek.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne nyomkodd le a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet Monterey Jack sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
A serpenyőt fedd le, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.
A hagymát lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és karamellizálódjon.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemléket piríthatod kenyérpirítóban is.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz és mustár helyett használhatsz más kedvenc szószt is.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.
A hagymát egyenletesen oszd el a pogácsa tetején.
Tedd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és aprított jalapeño paprikát a pikáns ízért.
Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a jalapeño paprikát, vagy használj enyhébb paprikát.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
A hamburgert fogpiszkálóval vagy kis nyársakkal rögzítheted, hogy ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.