Monterey Jack sajtos hamburger szaftos húspogácsával és olvadt Monterey Jack sajttal

Monterey Jack Sajtos Hamburger

A Monterey Jack sajtos hamburger az amerikai gasztronómia egyik különleges fogása. A Monterey Jack sajt eredetileg Kaliforniából származik, és a krémes, enyhén füstös íze tökéletesen illeszkedik a szaftos marhahúshoz. A karamellizált hagyma édessége még jobban kiemeli a sajt karakterét, míg a jalapeño paprika egy kis csípős csavart ad a burgernek. Ez a változat különösen népszerű Texasban és az Egyesült Államok délnyugati régiójában, ahol a Monterey Jack sajt az egyik leggyakrabban használt sajt a hamburgerekben. Ha egy gazdag ízvilágú, pikáns hamburgert keresel, ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
970 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
4 db Monterey Jack sajt (szeletelt)
2 db Karamellizált vöröshagyma
4 levél Fejes saláta
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. Majonéz
2 ek. Dijoni mustár
1 db Jalapeño paprika (opcionális)
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj
10 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    Ne keverd túl a húst, mert a pogácsák kemények lehetnek.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A pogácsákat formázd úgy, hogy a közepükön legyen egy kis mélyedés, így sütés közben nem fognak púposodni.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő vagy grill legyen elég forró, hogy a pogácsák azonnal pirulni kezdjenek.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne nyomkodd le a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet Monterey Jack sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    A serpenyőt fedd le, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.

    6

    Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és karamellizálódjon.

    7

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemléket piríthatod kenyérpirítóban is.

    8

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A majonéz és mustár helyett használhatsz más kedvenc szószt is.

    9

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.

    A hagymát egyenletesen oszd el a pogácsa tetején.

    10

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és aprított jalapeño paprikát a pikáns ízért.

    Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a jalapeño paprikát, vagy használj enyhébb paprikát.

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    A hamburgert fogpiszkálóval vagy kis nyársakkal rögzítheted, hogy ne essen szét.