Moong Dal Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Moong Dal Halwa

A Moong Dal Halwa a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet sárga lencséből, tejből és cukorból készítenek. A fűszerek, mint a kardamom és fahéj, fokozzák az ízek gazdagságát, míg a pörkölt dió és rózsavíz extra illatot ad a desszertnek. A halwa gazdag, szaftos, és édes ízekkel kényeztet mindenkit. Az étel az indiai kultúrában különleges helyet foglal el, különösen ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Moong dal (sárga lencse)
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarnára nem sül.

    A dal pirítása segít kihozni a legjobb ízeket és textúrát. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne égjen meg.

    2

    Amikor a dal pirulni kezd, adj hozzá egy kis gheet, majd folytasd a keverést, hogy a dal ne ragadjon le.

    A ghee gazdag ízt ad a halwának, így nem szükséges túl sokat használni.

    3

    Add hozzá a tejet, és hagyd, hogy a dal teljesen felszívja a tejet, miközben folyamatosan kevered.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha a dal túl száraz lesz.

    4

    Amikor a dal teljesen felszívta a tejet, add hozzá a cukrot, a kardamomot, a fahéjat, és keverd, hogy a cukor feloldódjon.

    A fahéj és kardamom segítenek mélyebb ízt adni a halwának.

    5

    Miután a cukor feloldódott, folytasd a főzést, amíg a halwa el nem éri a kívánt sűrűséget. Add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább.

    A ghee hozzáadása segít a halwa gazdag textúrájában és fokozza az ízét.

    6

    Szórd meg a pörkölt dióval és a rózsavízzel, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    A pörkölt dió ad egy kis ropogósságot, ami jól kiegészíti a puha halwát.