A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarnára nem sül.
A dal pirítása segít kihozni a legjobb ízeket és textúrát. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne égjen meg.
Amikor a dal pirulni kezd, adj hozzá egy kis gheet, majd folytasd a keverést, hogy a dal ne ragadjon le.
A ghee gazdag ízt ad a halwának, így nem szükséges túl sokat használni.
Add hozzá a tejet, és hagyd, hogy a dal teljesen felszívja a tejet, miközben folyamatosan kevered.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, ha a dal túl száraz lesz.
Amikor a dal teljesen felszívta a tejet, add hozzá a cukrot, a kardamomot, a fahéjat, és keverd, hogy a cukor feloldódjon.
A fahéj és kardamom segítenek mélyebb ízt adni a halwának.
Miután a cukor feloldódott, folytasd a főzést, amíg a halwa el nem éri a kívánt sűrűséget. Add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább.
A ghee hozzáadása segít a halwa gazdag textúrájában és fokozza az ízét.
Szórd meg a pörkölt dióval és a rózsavízzel, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
A pörkölt dió ad egy kis ropogósságot, ami jól kiegészíti a puha halwát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.