Moqueca barna rizzsel, tofuval és friss korianderrel tálalva

Moqueca barna rizzsel

A Moqueca egy tradicionális brazil étel, amely különösen a Bahia és Espírito Santo államokban népszerű. Az ételt általában halból készítik, de a vegetáriánus és vegán változatok tofuval, zöldségekkel és kókusztejjel készülnek. A barna rizs hozzáadásával az étel egy igazán tápláló és egészséges étkezést biztosít, miközben megőrzi a hagyományos brazil ízeket. Az étel friss korianderrel és lime levével tálalva még ízletesebb és frissítőbb lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
4 db Paradicsom
2 db Paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Tengeri só
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
200 g Barna rizs
200 g Tofu
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A barna rizst főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Közben a tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A tofu akkor a legfinomabb, ha előtte jól lecsepegteted, hogy ne legyen túl nedves, és jobban átsül.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a paprikát és paradicsomot pedig kockázd fel.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva könnyebben felszabadulnak az aromák, és jobban beépülnek a szószba.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A paprikát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne veszítse el friss ízét.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd 5 percig. Ezután öntsd rá a kókusztejet, és ízesítsd sóval, borssal és lime levével. Keverd össze, majd hagyd főzni 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A kókusztej gazdag ízt ad a szósznak, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl sokáig, mert elveszítheti frissességét.

    5

    A kész szószhoz add hozzá a pirított tofut, majd keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A tofu a szószban még finomabbá válik, ha egy kicsit tovább főzöd, hogy magába szívja az ízeket.

    6

    Tálald a moquecát a barna rizzsel, és szórd meg friss korianderrel. Frissen a legfinomabb!

    A koriander friss, citrusos íze kiemeli a kókusztej és tofu gazdag ízét, így tökéletes kiegészítője a moquecának.