Moqueca hal étel, sűrű szósszal és friss korianderrel tálalva

Moqueca sűrű szósszal

A Moqueca egy tradicionális brazil halétel, amely a Bahia régióból származik. A halat kókusztejjel, paradicsommal, paprikával és friss fűszerekkel főzik, így egy gazdag, ínycsiklandó ételt eredményez. Az étel a brazil konyha egyik legjellemzőbb fogása, amely különleges ízvilágot kínál a fűszerek és a kókusztej kombinációjával. Az étel évről évre népszerűbbé vált a nemzetközi konyhákban is, és egyedülálló élményt kínál a halételek szerelmeseinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal filé
400 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 ág Koriander
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd szeletekre, és ízesítsd sóval és borssal. Tedd félre.

    A halat egy kis lime-lével is leöntheted, hogy frissebb ízt adjon neki.

    2

    A hagymát, fokhagymát, paradicsomot és zöld paprikát apróra vágd.

    A zöld paprika enyhén édes íze jól kiegészíti a fűszeres szószt.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg 2-3 percig.

    A fokhagyma pirítása elősegíti az ízek fokozódását, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a zöld paprikát, majd főzd őket még 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket jól meg kell pirítani, hogy a pörkölt íz is kiemelkedjen.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Hagyd, hogy a szósz sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    Ha túl híg lenne a szósz, főzd tovább, hogy sűrűbb legyen.

    6

    Add hozzá a halat a szószhoz, és főzd még 10-12 percig, amíg a hal átsül és a szósz sűrűsödik.

    A halat finoman keverd, hogy ne törjön össze, és a szósz jól bevonja.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy csipet lime levével.

    A koriander frissessége és a lime leve frissítő hatást ad az ételnek.