Moqueca hal étel, sƱrƱ szósszal és friss korianderrel tålalva

Moqueca sƱrƱ szósszal

A Moqueca egy tradicionĂĄlis brazil halĂ©tel, amely a Bahia rĂ©giĂłbĂłl szĂĄrmazik. A halat kĂłkusztejjel, paradicsommal, paprikĂĄval Ă©s friss fƱszerekkel fƑzik, Ă­gy egy gazdag, Ă­nycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyez. Az Ă©tel a brazil konyha egyik legjellemzƑbb fogĂĄsa, amely kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl a fƱszerek Ă©s a kĂłkusztej kombinĂĄciĂłjĂĄval. Az Ă©tel Ă©vrƑl Ă©vre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄlt a nemzetközi konyhĂĄkban is, Ă©s egyedĂŒlĂĄllĂł Ă©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl a halĂ©telek szerelmeseinek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g FehĂ©r hal filĂ©
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Zöld paprika
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ág Koriander
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vågd szeletekre, és ízesítsd sóval és borssal. Tedd félre.

    A halat egy kis lime-lével is leöntheted, hogy frissebb ízt adjon neki.

    2

    A hagymåt, fokhagymåt, paradicsomot és zöld paprikåt apróra vågd.

    A zöld paprika enyhén édes íze jól kiegészíti a fƱszeres szószt.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd meg 2-3 percig.

    A fokhagyma pirĂ­tĂĄsa elƑsegĂ­ti az Ă­zek fokozĂłdĂĄsĂĄt, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg.

    4

    Add hozzĂĄ a paradicsomot Ă©s a zöld paprikĂĄt, majd fƑzd Ƒket mĂ©g 5 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    A zöldségeket jól meg kell pirítani, hogy a pörkölt íz is kiemelkedjen.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet, Ă©s keverd össze. Hagyd, hogy a szĂłsz sƱrƱsödjön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha tĂșl hĂ­g lenne a szĂłsz, fƑzd tovĂĄbb, hogy sƱrƱbb legyen.

    6

    Add hozzĂĄ a halat a szĂłszhoz, Ă©s fƑzd mĂ©g 10-12 percig, amĂ­g a hal ĂĄtsĂŒl Ă©s a szĂłsz sƱrƱsödik.

    A halat finoman keverd, hogy ne törjön össze, és a szósz jól bevonja.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s egy csipet lime levĂ©vel.

    A koriander frissessĂ©ge Ă©s a lime leve frissĂ­tƑ hatĂĄst ad az Ă©telnek.