A halfilét vágd szeletekre, és ízesítsd sóval és borssal. Tedd félre.
A halat egy kis lime-lével is leöntheted, hogy frissebb ízt adjon neki.
A hagymát, fokhagymát, paradicsomot és zöld paprikát apróra vágd.
A zöld paprika enyhén édes íze jól kiegészíti a fűszeres szószt.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg 2-3 percig.
A fokhagyma pirítása elősegíti az ízek fokozódását, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a paradicsomot és a zöld paprikát, majd főzd őket még 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket jól meg kell pirítani, hogy a pörkölt íz is kiemelkedjen.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Hagyd, hogy a szósz sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
Ha túl híg lenne a szósz, főzd tovább, hogy sűrűbb legyen.
Add hozzá a halat a szószhoz, és főzd még 10-12 percig, amíg a hal átsül és a szósz sűrűsödik.
A halat finoman keverd, hogy ne törjön össze, és a szósz jól bevonja.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy csipet lime levével.
A koriander frissessége és a lime leve frissítő hatást ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.