Moussaka fokhagymával, padlizsánnal és darált hússal rétegezve

Moussaka fokhagymával

A moussaka egy hagyományos görög étel, amely padlizsánt, darált húst, paradicsomot és egy sűrű joghurtos réteget kombinál. A recept különböző variációiban elkészíthető, de a padlizsán és a hús mindig alapvető hozzávalók maradnak. A fokhagyma és a joghurtos réteg adja a moussakának a gazdag és krémes textúrát, amely az ételt még ínycsiklandóbbá teszi. Az étel a mediterrán konyha egyik kedvenc fogása, és a családi étkezések elmaradhatatlan része.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Padlizsán
500 g Sertéshús (darálva)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Joghurt
1 db Tojás
3 ek. Fűszeres paradicsomszósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd szeletekre, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg őket mindkét oldalukon.

    A padlizsán hajlamos sok olajat felszívni, ezért használhatsz konyhai papírt, hogy leitatd a felesleges olajat.

    2

    A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg őket az olívaolajban, amíg megpuhulnak.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a darált sertéshúst, sózd és borsozd, majd pirítsd 8-10 percig, amíg a hús megpirul és elválik a zsírjától.

    A hús ne legyen túl száraz, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl hosszú ideig.

    4

    A paradicsomot kockázd fel, majd add hozzá a húsos keverékhez és főzd tovább 5 percig.

    A paradicsomok gyorsan megpuhulnak, így ne főzd túl őket.

    5

    A fűszeres paradicsomszószt add hozzá, és hagyd összefőni az ízeket 5-10 percig.

    A szósz sűrűsödni fog, így ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá.

    6

    A joghurtot egy tálban keverd össze a tojással, majd sózd, borsozd.

    A joghurt a tetején egy krémes réteget képez, amely a moussakát ízletesebbé és szaftosabbá teszi.

    7

    Egy sütőedény aljára rakj egy réteg padlizsánt, majd egy réteg húsos keveréket. Ezt ismételd, amíg az összes hozzávaló elfogy.

    A legfelső réteget padlizsánnal zárd le, majd öntsd rá a joghurtos keveréket.

    8

    A moussakát 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával, hogy ne égjen meg.