A lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót keverd össze egy tálban. Add hozzá a langyos vizet és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze, amíg egynemű tésztát nem kapsz.
A víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert az befolyásolja az élesztő működését. Ideális a testhőmérséklet körüli hőmérséklet.
Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarva keleszd, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely segíti az élesztő munkáját.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.
A tésztát érdemes lisztezett felületen formázni, hogy ne ragadjon.
Forralj fel 1 liter vizet, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).
Fontos, hogy a vizet vedd le a tűzről, mielőtt a szódabikarbónát hozzáadod, mert különben nagyon kifuthat.
A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
A szódabikarbónás fürdő adja a perecek jellegzetes ízét és állagát. Ne hagyd őket túl sokáig a vízben, mert elázhatnak.
A mozzarellát vágd kisebb darabokra és tedd a perec közepére, majd formázz belőle kis csomagokat.
A mozzarella ne legyen túl vizes, különben eláztathatja a tésztát.
Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy a perecek ne égjenek meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.