Mozzarellás perec frissen sütve

Mozzarellás perec

A mozzarellás perec a klasszikus perec egy ínycsiklandó változata, amelyben a mozzarella sajt ételekhez illő krémes íze egyesül a ropogós perectésztával. A mozzarella, mint az olasz konyha egyik legismertebb sajta, az ételt extra ínycsiklandóvá teszi. A perec formája és az olvadt sajt azonnal elvarázsol mindenkit. Tálalható frissen, melegen, ideális snacknek vagy uzsonnának.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Szárított élesztő
1 ek. Cukor
2 tk.
250 ml Langyos víz
50 g Olvasztott vaj
100 g Mozzarella sajt
3 ek. Étkezési szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót keverd össze egy tálban. Add hozzá a langyos vizet és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze, amíg egynemű tésztát nem kapsz.

    A víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert az befolyásolja az élesztő működését. Ideális a testhőmérséklet körüli hőmérséklet.

    2

    Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.

    A tésztát letakarva keleszd, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely segíti az élesztő munkáját.

    3

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.

    A tésztát érdemes lisztezett felületen formázni, hogy ne ragadjon.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).

    Fontos, hogy a vizet vedd le a tűzről, mielőtt a szódabikarbónát hozzáadod, mert különben nagyon kifuthat.

    5

    A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd sütőpapírral bélelt tepsire.

    A szódabikarbónás fürdő adja a perecek jellegzetes ízét és állagát. Ne hagyd őket túl sokáig a vízben, mert elázhatnak.

    6

    A mozzarellát vágd kisebb darabokra és tedd a perec közepére, majd formázz belőle kis csomagokat.

    A mozzarella ne legyen túl vizes, különben eláztathatja a tésztát.

    7

    Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy a perecek ne égjenek meg.