A lencsét és a rizst külön-külön öblítsd át hideg víz alatt.
A lencsét érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágd, és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.
A hagyma édesebbé válik, ha lassan pirítod, így tökéletes lesz a fűszeres olívaolajjal készült ételhez.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a serpenyőben lévő pirított hagymához. Pirítsd együtt egy-két percig.
A fokhagyma hozzáadásával még intenzívebb ízeket érhetsz el.
A lencsét és rizst tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd alacsony lángon 15-20 percig.
Figyelj arra, hogy ne főzd túl a rizst és lencsét, hogy a textúra megmaradjon.
Közben egy másik serpenyőben, a fennmaradó olívaolajban, pirítsd meg a köményt, hogy kisüljenek az ízek.
A fűszeres olívaolajhoz adható egy kis citromlé is, hogy frissítő, pikáns ízt adjon.
Amikor a rizs és a lencse kész, öntsd rá a fűszeres olívaolajat, majd keverd jól össze.
Ez az étel hidegen is fogyasztható, így remek választás előre elkészíthető ételekhez.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és adj hozzá egy kis extra olívaolajat, ha szükséges.
A koriander friss íze és a fűszeres olívaolaj tökéletes kiegészítője a mujadarának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.