Mujaddara fűszeres olívaolajjal frissen tálalva

Mujaddara fűszeres olívaolajjal

A Mujaddara egy tradicionális közép-keleti étel, amelyet gyakran rizsből, lencséből és pirított hagymából készítenek. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízekben, és tökéletesen illik a mediterrán konyhához. Az olívaolaj és a kömény különleges ízvilágot ad a mujadarának, míg a koriander frissít és fokozza a zöld ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
200 g Hosszú szemű rizs
2 db Vöröshagyma
4 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön öblítsd át hideg víz alatt.

    A lencsét érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágd, és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.

    A hagyma édesebbé válik, ha lassan pirítod, így tökéletes lesz a fűszeres olívaolajjal készült ételhez.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a serpenyőben lévő pirított hagymához. Pirítsd együtt egy-két percig.

    A fokhagyma hozzáadásával még intenzívebb ízeket érhetsz el.

    4

    A lencsét és rizst tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd alacsony lángon 15-20 percig.

    Figyelj arra, hogy ne főzd túl a rizst és lencsét, hogy a textúra megmaradjon.

    5

    Közben egy másik serpenyőben, a fennmaradó olívaolajban, pirítsd meg a köményt, hogy kisüljenek az ízek.

    A fűszeres olívaolajhoz adható egy kis citromlé is, hogy frissítő, pikáns ízt adjon.

    6

    Amikor a rizs és a lencse kész, öntsd rá a fűszeres olívaolajat, majd keverd jól össze.

    Ez az étel hidegen is fogyasztható, így remek választás előre elkészíthető ételekhez.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és adj hozzá egy kis extra olívaolajat, ha szükséges.

    A koriander friss íze és a fűszeres olívaolaj tökéletes kiegészítője a mujadarának.