Mujaddara zöld lencsével, pirított hagymával és friss korianderrel tálalva.

Mujaddara zöld lencsével

A Mujaddara egy hagyományos közel-keleti étel, amely a rizs és lencse kombinációjára épít. Az étel egyszerű, de gazdag tápanyagokban és ízben. A pirított hagyma adja meg az étel egyedülálló karakterét, míg a koriander és citromlé frissességet kölcsönöz neki. Az ételt gyakran fogyasztják köretként vagy önálló étkezésként, és nagyszerű választás vegetáriánusoknak és azoknak, akik egészséges, tápláló ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöld lencse
2 db Hagyma
150 g Rizs
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd hagyd főni 20-25 percig, amíg megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, áztasd be a lencsét előző este.

    2

    A rizst öblítsd le, majd készítsd el a csomagolás szerint.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy túl ragadós legyen.

    3

    A hagymákat vágd vékony szeletekre, a fokhagymát apróra.

    A hagymák szeletelése során érdemes egy éles kést használni, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd meg 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása lassan történik, hogy az édes aromák előjönjenek, ezért ne siettesd.

    5

    Amikor a hagyma aranybarna, add hozzá a fokhagymát és a köményt. Főzd további 2-3 percig, amíg az illatok összeérnek.

    A kömény a főzés végén is adható hozzá, hogy megőrizze az ízét.

    6

    Miután a lencse és rizs elkészült, keverd össze őket a pirított hagymás keverékkel.

    A lencse és a rizs arányát ízlés szerint változtathatod, ha többet szeretnél rizsből, vagy kevesebb lencsét.

    7

    Tálald az ételt friss korianderrel és citromlével, hogy frissítő ízt adjon neki.

    A koriander frissessége és a citromlé savassága egyedülálló ízharmóniát alkot a Mujaddara ételben.