A lencsét öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd hagyd főni 20-25 percig, amíg megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, áztasd be a lencsét előző este.
A rizst öblítsd le, majd készítsd el a csomagolás szerint.
A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy túl ragadós legyen.
A hagymákat vágd vékony szeletekre, a fokhagymát apróra.
A hagymák szeletelése során érdemes egy éles kést használni, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd meg 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A hagyma pirítása lassan történik, hogy az édes aromák előjönjenek, ezért ne siettesd.
Amikor a hagyma aranybarna, add hozzá a fokhagymát és a köményt. Főzd további 2-3 percig, amíg az illatok összeérnek.
A kömény a főzés végén is adható hozzá, hogy megőrizze az ízét.
Miután a lencse és rizs elkészült, keverd össze őket a pirított hagymás keverékkel.
A lencse és a rizs arányát ízlés szerint változtathatod, ha többet szeretnél rizsből, vagy kevesebb lencsét.
Tálald az ételt friss korianderrel és citromlével, hogy frissítő ízt adjon neki.
A koriander frissessége és a citromlé savassága egyedülálló ízharmóniát alkot a Mujaddara ételben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.