Mul naengmyeon tálalva, hideg leves naengmyeon tésztával, marhahússal és tojással

Mul naengmyeon

A mul naengmyeon egy hagyományos koreai hideg leves, amelyet friss, hideg tésztával és gazdag leves alapú szószokkal készítenek. A levest különösen nyáron fogyasztják, mivel frissítő és ínycsiklandó. Az étel alapja a naengmyeon tészta, amit a gazdag, enyhén savanyú leves alap kísér. A leves íze a citromos, édes és fűszeres elemek keveredéséből származik, és a tetejére rakott tojás, uborka és marhahús gazdagítja az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Naengmyeon tészta (hideg tészta)
100 g Marhahús (főtt)
1 db Uborka
2 db Főtt tojás
200 ml Koreai hideg leves alap (mul naengmyeon levestészta)
1 ek. Fehér ecet
1 ek. Cukor
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a naengmyeon tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy megszabadulj a kemikáliáktól és megállítsd a főzést.

    A tésztát mindig hideg vízben öblítsd le, hogy ne legyen ragacsos, és könnyen el tudod keverni a levesben.

    2

    A marhahúst főzd meg, majd vágd vékony csíkokra vagy szeletekre. Ha nincs főtt marhahús, használhatsz már elkészített húsleves alapot is.

    A marhahúsnak puha és finomnak kell lennie, így főzés előtt érdemes egy kicsit megpárolni vagy enyhén pácolni, hogy ízesebb legyen.

    3

    Az uborkát vágd vékony szeletekre vagy csíkokra, és tartsd hideg vízben, hogy friss és ropogós maradjon.

    Az uborka frissessége adja meg a levest roppanós textúráját, így érdemes rövid ideig hagyni a vízben.

    4

    A tojásokat főzd meg keményre, majd tedd hideg vízbe. Ha lehűlt, hámozd meg, és vágd félbe.

    A tojásokat sose főzd túl, hogy a sárgája krémes maradjon, és ne legyen túlságosan száraz.

    5

    A mul naengmyeon leves alapot egy tálba öntsd, adj hozzá ecetet, cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az ízek jól érvényesüljenek.

    A leves alapnak egyensúlyban kell lennie a savanykás, édes és sós ízekkel. Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts rajta.

    6

    A kész levest tedd a hűtőbe, hogy jól lehűljön. A hideg leves még finomabb, ha előre elkészíted és pihenteted.

    7

    A lehűlt naengmyeon tésztát tálald egy tálban, öntsd rá a hűtött levest, majd díszítsd az uborkával, tojással és marhahússal.

    A szezámmagot szórd rá a tetejére, hogy még gazdagabbá váljon az íz.