Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, amíg illatosak lesznek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert megkeseredik.
Add hozzá a sárgarépát, zellert és a reszelt zöldalmát. Keverd össze, és főzd 5 percig.
A zöldalma savanykás íze remekül kiegészíti a fűszeres ízeket.
Szórd meg curry porral és kurkumával, majd alaposan keverd el, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A fűszereket érdemes kicsit pirítani a zöldségekkel, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Öntsd fel a csirke alaplével, és forrald fel. Csökkentsd a hőfokot, és add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Főzd lassú tűzön 20 percig.
A csirkemellet ne főzd túl, mert kiszárad. Akkor van kész, ha már nem rózsaszín a belseje.
Add hozzá a főtt rizst és a kókusztejet. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 5 percig.
A kókusztej krémesebbé és gazdagabbá teszi a levest.
Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és kínáld forrón.
A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.