A mungóbabot alaposan öblítsd le, és főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.
Ha gyorsan szeretnél dolgozni, előfőzött mungóbabot is használhatsz.
A mogyorót durvára vágd, a fokhagymát és gyömbért reszeld le. A vöröshagymát apróra vágd.
A mogyorót piríthatod egy kicsit, hogy intenzívebb ízt kapjon.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik az étel.
Add hozzá a főtt mungóbabot, a kurkumát és koriandert. Keverd össze jól, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kurkuma nemcsak szép színt ad, hanem egyedülálló ízt is biztosít az ételnek.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd további 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatod.
Tálalás előtt szórd meg a mogyoróval, és ízlés szerint sózd, borsozd.
A friss koriander ízesíti a tálat, és frissességet ad a gazdag szósznak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.