Mungunzá mogyoróval tálalva, gazdag fűszeres szószban

Mungunzá mogyoróval

A Mungunzá egy hagyományos indiai étel, amely a mungóbab és a fűszerek tökéletes kombinációjából készül. A mogyoróval való tálalás különleges textúrát ad az ételnek, miközben az ízek gazdagítják egymást. Az étel az egészséges és tápláló étkezések egyik kedvelt fogása, és remek választás vegetáriánusok számára is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mungóbab
100 g Mogyoró
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
200 ml Kókusztej
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot alaposan öblítsd le, és főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.

    Ha gyorsan szeretnél dolgozni, előfőzött mungóbabot is használhatsz.

    2

    A mogyorót durvára vágd, a fokhagymát és gyömbért reszeld le. A vöröshagymát apróra vágd.

    A mogyorót piríthatod egy kicsit, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért 2-3 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik az étel.

    4

    Add hozzá a főtt mungóbabot, a kurkumát és koriandert. Keverd össze jól, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kurkuma nemcsak szép színt ad, hanem egyedülálló ízt is biztosít az ételnek.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd további 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatod.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a mogyoróval, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A friss koriander ízesíti a tálat, és frissességet ad a gazdag szósznak.