Frissen készült Mushroom Bhaji, ropogós gombás golyókkal

Mushroom Bhaji

A Mushroom Bhaji egy indiai étel, amelyet az utcai étkezéseken szolgálnak fel. A gomba ropogós tésztával van körbevéve, és gazdag fűszerekkel ízesítve, így minden falat egy ínycsiklandó élményt nyújt. A gomba a vegetáriánus konyha egyik közkedvelt alapanyaga, és a Mushroom Bhaji-ban a fűszerek tökéletes harmóniában keverednek a gomba földes ízével. Az étel gyorsan elkészíthető, és nagyszerű snack vagy reggeli étkezés.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gomba
100 g Búzaliszt
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát szeleteld fel és egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajon, amíg meg nem puhul.

    Ha szeretnéd, egy kevés fokhagymát is piríthatsz a gombával együtt a még intenzívebb ízért.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajjal.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Miután a hagyma megpuhult, add hozzá a pirított gombát, a köményt, koriandert és a sót. Pirítsd még 2-3 percig.

    A gomba elég vizet enged, így a fűszerek jól átjárják a keveréket.

    4

    A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, hogy sűrű tésztát formálj belőle. Add hozzá a gombás keveréket.

    A tésztának sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy formálható legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a golyók ropogósak legyenek, és ne szívják magukba az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Mushroom Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít abban, hogy az olaj ne áztassa el a Bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.