A chili paprikát vágd fel apróra, távolítsd el a magjait, hogy ne legyen túl csípős.
Ha nem szereted a nagyon csípős ízt, alaposan távolítsd el a chili paprika ereit és magjait. A chili erőssége ízlés szerint változtatható.
Egy kis tálban keverd össze a balzsamecetet, mustárt, mézet, az aprított chilipaprikát, a reszelt fokhagymát, a sót és borsot.
A méz mennyiségével szabályozhatod a szósz édességét. Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb íz érdekében.
Add hozzá az olívaolajat, és keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
Az olívaolajat lassan csorgasd a szószba, miközben folyamatosan kevered, így emulziót képez, és a szósz selymesebb lesz.
Hagyd a szószt állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szósz ízei jobban összeérnek, ha hosszabb ideig hagyod állni, akár egy éjszakára a hűtőben. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.
A szósz kiválóan illik salátákhoz is öntetként. Tárolhatod légmentesen záródó edényben a hűtőben néhány napig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.