Muståros-fƱszeres perec tålalva

Muståros-fƱszeres perec

A mustĂĄros-fƱszeres perec egy kĂŒlönleges Ă©s izgalmas Ă©tel, amely a mustĂĄr fƱszeres, enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă­zĂ©t ötvözi a perec ropogĂłs tĂ©sztĂĄjĂĄval. A fƱszerkeverĂ©k pedig egy igazi Ă­nycsiklandĂł rĂ©teget ad az Ă©telnek. Ez a perec tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy esti rĂĄgcsĂĄlnivalĂłkĂ©nt vagy egy szĂłrakoztatĂł party alkalmĂĄval.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g BĂșzaliszt
⭕ 2 ek. Dijoni mustár
⭕ 1 ek. FƱszerkeverĂ©k (pl. olasz fƱszerkeverĂ©k)
⭕ 20 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 l VĂ­z a fƑzĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tĂ©szta elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.

    A lisztet szitĂĄld ĂĄt, hogy levegƑsebb legyen a tĂ©szta.

    2

    A meleg vĂ­zhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztƑt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfutjon.

    Az Ă©lesztƑ felfutĂĄsa azt jelenti, hogy habos lesz a vĂ­z teteje. Ha nem habosodik, akkor az Ă©lesztƑ valĂłszĂ­nƱleg nem jĂł, Ă©s Ășjat kell hasznĂĄlnod.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztƑs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a dijoni mustĂĄrt is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas lesz.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet, de ne sokat, mert akkor kemĂ©ny lesz.

    4

    FormĂĄzz belƑle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadålyozza, hogy a tészta teteje kiszåradjon.

    5

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.

    Lisztezd be a munkafelĂŒletet, hogy a tĂ©szta ne ragadjon.

    6

    A fƱszerkeveréket keverd el egy kis vízben, és a pereceket ezzel a fƱszeres keverékkel locsold meg.

    A fƱszerkeverék mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    7

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂ­zben blanszĂ­rozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ƒket egy szƱrƑkanĂĄllal.

    Vigyåzz, a szódabikarbóna hozzåadåsakor a víz habozhat, ezért hasznålj nagy fazekat.

    8

    Helyezd a pereceket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg Ƒket tovĂĄbbi fƱszerkeverĂ©kkel. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj, hogy a perecek ne Ă©gjenek meg.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!

    A pereceket frissen a legfinomabbak, de lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban pĂĄr napig elĂĄllnak. FogyasztĂĄs elƑtt Ă©rdemes kicsit megmelegĂ­teni Ƒket.