Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen a tészta.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
Az élesztő felfutása azt jelenti, hogy habos lesz a víz teteje. Ha nem habosodik, akkor az élesztő valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat és a dijoni mustárt is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta teteje kiszáradjon.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
Lisztezd be a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon.
A fűszerkeveréket keverd el egy kis vízben, és a pereceket ezzel a fűszeres keverékkel locsold meg.
A fűszerkeverék mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
Vigyázz, a szódabikarbóna hozzáadásakor a víz habozhat, ezért használj nagy fazekat.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg őket további fűszerkeverékkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy a perecek ne égjenek meg.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban pár napig elállnak. Fogyasztás előtt érdemes kicsit megmelegíteni őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.