A jázmin rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.
A rizs átmosása eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs kevésbé lesz ragacsos. A főzés során ne keverd a rizst, hogy ne törjön össze.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze vagy reszeld le, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.
A vöröshagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pirítsd további 30 másodpercig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.
Keverd hozzá a dijoni mustárt és a citromlevet, majd alaposan dolgozd össze a hagymás alappal.
Használhatsz más típusú mustárt is, de a dijoni mustár adja a legkarakteresebb ízt.
Add hozzá a főtt rizst, majd keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen bevonják a rizst.
A rizst óvatosan keverd, hogy ne törjön össze.
Fűszerezd sóval és fekete borssal ízlés szerint, majd keverd át még egyszer.
Kóstold meg a rizst, mielőtt fűszereznéd, hogy ne legyen túl sós.
Szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, majd azonnal tálald.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd a rizsre, hogy megőrizze a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.