Nabak kimchi vizes, enyhĂ©n csĂ­pƑs kimchi, friss zöldsĂ©gekkel Ă©s chili pelyhekkel

Nabak kimchi - vizes, enyhĂ©n csĂ­pƑs kimchi

A nabak kimchi egy hagyomĂĄnyos koreai Ă©tel, amely a friss zöldsĂ©geket, mint a Napa kĂĄposzta Ă©s a sĂĄrgarĂ©pa, kombinĂĄlja egy enyhĂ©n csĂ­pƑs, vizes pĂĄccal. Az Ă©tel jellemzƑje a friss savanykĂĄs Ă­z Ă©s a fƱszeres alap, ami nemcsak Ă­nycsiklandĂł, hanem az emĂ©sztĂ©st is segĂ­ti. A nabak kimchi egyszerƱ, gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ vĂĄltozata a tradicionĂĄlis kimchi receptnek, Ă©s tökĂ©letes frissĂ­tƑ fogĂĄs minden Ă©tkezĂ©shez. A kĂŒlönleges Ă­zek harmĂłniĂĄja garantĂĄltan elnyeri a tetszĂ©sedet, miközben a fermentĂĄciĂłs folyamat Ășj Ă­zeket hoz lĂ©tre a friss zöldsĂ©gekben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Napa káposzta
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 szál Tavaszi hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Vörös chili pelyhek
⭕ 1 ek. Halpaszta
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. Édes rizsliszt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A Napa kåposztåt vågd félbe, majd szeleteld vékony csíkokra. A sårgarépåt is szeleteld vékony csíkokra, és tedd félre.

    A kåposzta és a sårgarépa egyenletes szeletelése fontos, hogy az ízek jól összeérjenek.

    2

    A fokhagymåt és a gyömbért apróra vågd, és egy tålban keverd össze a chili pelyhekkel, halpasztåval, sóval, valamint egy kis vízzel, hogy sƱrƱ pasztåt kapj.

    A gyömbĂ©r Ă©s a fokhagyma erƑteljes Ă­zt ad a kimchinek, ne hagyd ki Ƒket!

    3

    A rizslisztet keverd össze vĂ­zzel, Ă©s fƑzd meg, amĂ­g egy sƱrƱ, de folyĂ©kony ĂĄllagĂș keverĂ©ket kapsz. MiutĂĄn felforrt, hagyd kihƱlni.

    A rizsliszt segít az ízek összeérésében, és a végén egy kicsit sƱrƱbb, de mégis folyékony kimchit ad.

    4

    A kihƱlt rizsliszt keverékét öntsd a kåposztåra és a sårgarépåra, majd jól keverd össze. Add hozzå a fokhagymås pasztåt is, és alaposan dolgozd bele az összes zöldségbe.

    KĂ©zzel is dolgozhatsz a keverĂ©kkel, de ĂŒgyelj arra, hogy gumikesztyƱt hasznĂĄlj, mivel a chili pelyhek csĂ­pƑssĂ©ge megmaradhat a kezed bƑrĂ©n.

    5

    MiutĂĄn mindent jĂłl összekevertĂ©l, öntsd az egĂ©sz keverĂ©ket egy tiszta ĂŒvegbe. Add hozzĂĄ a vizet, hogy a zöldsĂ©geket ellepje, majd hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 1-2 napig, hogy elkezdjen erjedni.

    A kimchi akkor kész, amikor az ízek összeérnek és egy enyhe savanykås íz alakul ki. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, hagyhatod 1 napig is erjedni.

    6

    Ha mĂĄr elĂ©gedett vagy az Ă­zekkel, tedd a kimchit a hƱtƑbe, hogy lassan Ă©rjen tovĂĄbb. TĂĄlald hidegen vagy szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, Ă­zlĂ©s szerint.

    A kimchi hƱtƑben több hĂ©tig is elĂĄll, Ă©s az Ă­zek minden nap egyre intenzĂ­vebbek lesznek!