Nabak kimchi vizes, enyhén csípős kimchi, friss zöldségekkel és chili pelyhekkel

Nabak kimchi - vizes, enyhén csípős kimchi

A nabak kimchi egy hagyományos koreai étel, amely a friss zöldségeket, mint a Napa káposzta és a sárgarépa, kombinálja egy enyhén csípős, vizes páccal. Az étel jellemzője a friss savanykás íz és a fűszeres alap, ami nemcsak ínycsiklandó, hanem az emésztést is segíti. A nabak kimchi egyszerű, gyorsan elkészíthető változata a tradicionális kimchi receptnek, és tökéletes frissítő fogás minden étkezéshez. A különleges ízek harmóniája garantáltan elnyeri a tetszésedet, miközben a fermentációs folyamat új ízeket hoz létre a friss zöldségekben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Napa káposzta
1 db Sárgarépa
2 szál Tavaszi hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 tk. Vörös chili pelyhek
1 ek. Halpaszta
1 tk.
1 l Víz
2 ek. Édes rizsliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Napa káposztát vágd félbe, majd szeleteld vékony csíkokra. A sárgarépát is szeleteld vékony csíkokra, és tedd félre.

    A káposzta és a sárgarépa egyenletes szeletelése fontos, hogy az ízek jól összeérjenek.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, és egy tálban keverd össze a chili pelyhekkel, halpasztával, sóval, valamint egy kis vízzel, hogy sűrű pasztát kapj.

    A gyömbér és a fokhagyma erőteljes ízt ad a kimchinek, ne hagyd ki őket!

    3

    A rizslisztet keverd össze vízzel, és főzd meg, amíg egy sűrű, de folyékony állagú keveréket kapsz. Miután felforrt, hagyd kihűlni.

    A rizsliszt segít az ízek összeérésében, és a végén egy kicsit sűrűbb, de mégis folyékony kimchit ad.

    4

    A kihűlt rizsliszt keverékét öntsd a káposztára és a sárgarépára, majd jól keverd össze. Add hozzá a fokhagymás pasztát is, és alaposan dolgozd bele az összes zöldségbe.

    Kézzel is dolgozhatsz a keverékkel, de ügyelj arra, hogy gumikesztyűt használj, mivel a chili pelyhek csípőssége megmaradhat a kezed bőrén.

    5

    Miután mindent jól összekevertél, öntsd az egész keveréket egy tiszta üvegbe. Add hozzá a vizet, hogy a zöldségeket ellepje, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 1-2 napig, hogy elkezdjen erjedni.

    A kimchi akkor kész, amikor az ízek összeérnek és egy enyhe savanykás íz alakul ki. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, hagyhatod 1 napig is erjedni.

    6

    Ha már elégedett vagy az ízekkel, tedd a kimchit a hűtőbe, hogy lassan érjen tovább. Tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten, ízlés szerint.

    A kimchi hűtőben több hétig is eláll, és az ízek minden nap egyre intenzívebbek lesznek!