Nabeyaki udon tテ。lban fナ想テカtt japテ。n udon leves csirkehテコssal テゥs rテ。kokkal

Nabeyaki udon (tテ。lban fナ想テカtt udon)

A Nabeyaki udon a japテ。n konyha egyik hagyomテ。nyos テゥtelテゥnek szテ。mテュt. A levest テ。ltalテ。ban tテゥlen fogyasztjテ。k, mivel melegテュtナ hatテ。sa van, テゥs gazdag, テュnycsiklandテウ alaplテゥvel kテゥszテシl. A miso paszta テゥs a dashi alaplテゥ keverテゥke mテゥly umami テュzt ad az テゥtelnek, amelyet a friss zテカldsテゥgek テゥs hテコsok egテゥszテュtenek ki. A japテ。n テゥttermekben gyakran talテ。lkozunk vele, ahol a vendテゥgek テゥlvezhetik az egyedテシlテ。llテウ テュzek harmテウniテ。jテ。t. Tテ。lalテ。skor a tojテ。s a legfontosabb テカsszetevナ, mivel a friss, lテ。gy tojテ。s gazdagテュtja a leves テ。llagテ。t テゥs テュzテゥt. Ez az テゥtel tテカkテゥletes vテ。lasztテ。s hideg napokra, mivel a forrテウ leves gyorsan felmelegテュti a testet テゥs a lelket egyarテ。nt.

Elナ遡テゥszテシlet 20 perc
Elkテゥszテュtテゥs 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzテ。valテウk

Adagok: 2
200 g Udon tテゥszta
150 g Csirkehテコs
4 db Hテゥjas rテ。kok
50 g Gomba (pl. shiitake)
1 db Tojテ。s
1 szテ。l Zテカldhagyma
50 g Sテウjabab
1 db Tenyテゥrnyi nori (szテ。rテュtott tengeri alga)
1 ek. Miso paszta
500 ml Dashi alaplテゥ
1 tk. Szezテ。molaj
0.5 tk. Sテウ

Bevテ。sテ。rlテウ kosテ。r ikon Bevテ。sテ。rlテウ lista (0)

    Allergテゥn informテ。ciテウ
    GlutテゥnGlutテゥn

    Elkテゥszテュtテゥsi Lテゥpテゥsek

    1

    A csirkehテコst aprテウ szeletekre vテ。gd, a rテ。kokat hテ。mozd meg, a gombテ。kat szeleteld fel vテゥkonyra, テゥs tedd fテゥlre. A zテカldhagymテ。t karikテ。zd fel.

    A csirkehテコst aprテウbbra vテ。gva gyorsabban テ。tsテシl, テゥs kテカnnyebben felveszi az テュzeket.

    2

    Kテゥszテュtsd el a dashi alaplテゥt. Ehhez forralj fel 500 ml vizet, テゥs adj hozzテ。 egy dashi alapot. Ha nem talテ。lsz elナ喪e elkテゥszテュtett alapot, hasznテ。lhatsz por alapot is, amit forrテウ vテュzben feloldasz.

    A dashi alaplテゥ kulcsfontossテ。gテコ az udon leves テュzテゥhez. Kテュsテゥrletezz kテシlテカnbテカzナ alaplevekkel, hogy megtalテ。ld a kedvenced!

    3

    Egy mテゥlyebb edテゥnyben forrテウsテュtsd fel a szezテ。molajat, majd kezdd el pirテュtani a csirkehテコst テゥs a rテ。kokat. Amikor a hテコs megpirult, add hozzテ。 a gombテ。t テゥs a szテウjababot.

    A szezテ。molajnak enyhテゥn mogyorテウs テュze van, ami kテシlテカnleges テュzt ad a tテ。lhoz.

    4

    Amikor a gombテ。k megpuhultak, テカntsd hozzテ。 a forrテウ dashi alaplテゥt, テゥs keverd hozzテ。 a miso pasztテ。t. Sテウzd meg テュzlテゥs szerint.

    A miso paszta gazdag umami テュzt ad a levesnek, de figyelj arra, hogy ne legyen tテコl sテウs!

    5

    Tedd bele a nyers tojテ。st a levesbe, テゥs fナ想d 5-7 percig, amテュg a tojテ。s fehテゥrjテゥje megszilテ。rdul, de a sテ。rgテ。ja folyテウs marad.

    A tojテ。s frissessテゥge kulcsfontossテ。gテコ, ha egy tテカkテゥletes テ。llagテコ tojテ。st szeretnテゥl.

    6

    A tテ。lalテ。s elナ奏t fナ想d meg az udon tテゥsztテ。t a csomagolテ。son talテ。lhatテウ utasテュtテ。sok szerint, majd tテ。lald egy nagy, mテゥly tテ。lban a leveshez.

    Az udon tテゥsztテ。t ne fナ想d tテコl, mert akkor elveszテュti a rテ。gテウs, ideテ。lis textテコrテ。jテ。t!

    7

    Tテ。lald a levesedet a tetejテゥn zテカldhagymテ。val テゥs nori algテ。val dテュszテュtve. Az algテ。t vテ。gd aprテウ csテュkokra テゥs szテウrd a tテ。lba.

    A nori alga extra friss, tengeri テュzt ad az テゥtelnek, テゥs jテウl passzol az udon tテゥszta szaftos levestestjテゥhez.