A vajat és a porcukrot keverd össze egy nagy tálban, amíg krémes és könnyű textúrát nem kapsz.
A vajat szobahőmérsékleten hagyd felolvadni, hogy könnyebben keveredjen el a cukorral.
Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, és a butterscotch szirupot, majd keverd simára.
A butterscotch szirup nemcsak ízesíti a tésztát, hanem egy kis karamellás ízt is ad neki.
A lisztet, sütőport és sót szitáld át, majd keverd a vajas keverékhez.
A szitálás segít abban, hogy a sütőpor egyenletesebben eloszoljon a tésztában.
Add hozzá a darált mandulát és a tejet, majd jól dolgozd össze, hogy egy puha tésztát kapj.
Ha túl száraznak találod a tésztát, egy kis tejjel még lágyíthatod.
Formázz a tésztából kis golyókat, majd enyhén lapítsd le őket a tenyereddel.
A golyókat nem szükséges túl laposra nyomni, mivel a sütés során még kissé szélesedni fognak.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a kekszeket 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A sütési idő a kekszek vastagságától függően változhat, figyeld őket az utolsó percekben.
Hagyd a kekszeket kihűlni a sütőben, majd tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.