Nankhatai butterscotch ízesítéssel, karamellás keksz

Nankhatai butterscotch ízesítéssel

A Nankhatai egy hagyományos indiai sütemény, amely többféle formában és ízesítéssel létezik. Az indiai konyhában rendkívül népszerű, és gyakran készítik különböző fűszerekkel, például rózsavíz vagy cardamom. A butterscotch ízesítéssel készült változata egy finom karamellás ízt ad a keksznek, amely tökéletesen illik egy csésze teához. A Nankhatai könnyed, omlós textúrája és édes íze egy igazi élvezetet nyújt minden falatban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 g Porcukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 g Vaj
2 ek. Butterscotch szirup
1 db Tojás
1 cs. Friss vaníliás cukor
50 g Mandula (darálva)
2 ek. Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a porcukrot keverd össze egy nagy tálban, amíg krémes és könnyű textúrát nem kapsz.

    A vajat szobahőmérsékleten hagyd felolvadni, hogy könnyebben keveredjen el a cukorral.

    2

    Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, és a butterscotch szirupot, majd keverd simára.

    A butterscotch szirup nemcsak ízesíti a tésztát, hanem egy kis karamellás ízt is ad neki.

    3

    A lisztet, sütőport és sót szitáld át, majd keverd a vajas keverékhez.

    A szitálás segít abban, hogy a sütőpor egyenletesebben eloszoljon a tésztában.

    4

    Add hozzá a darált mandulát és a tejet, majd jól dolgozd össze, hogy egy puha tésztát kapj.

    Ha túl száraznak találod a tésztát, egy kis tejjel még lágyíthatod.

    5

    Formázz a tésztából kis golyókat, majd enyhén lapítsd le őket a tenyereddel.

    A golyókat nem szükséges túl laposra nyomni, mivel a sütés során még kissé szélesedni fognak.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a kekszeket 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A sütési idő a kekszek vastagságától függően változhat, figyeld őket az utolsó percekben.

    7

    Hagyd a kekszeket kihűlni a sütőben, majd tálald.