Narancsos-áfonyás latte pohárban

Narancsos-áfonyás latte

A latte egyike a legkedveltebb tejeskávé italoknak világszerte, amelyet számtalan ízkombinációval lehet variálni. A narancs és áfonya kombinációja különleges gyümölcsös frissességet ad ennek a változatnak, amely tökéletes egy napindító élményhez vagy délutáni kávészünethez. A méz természetes édességet kölcsönöz az italnak, míg a vanília lágyítja az ízeket, így egy tökéletesen harmonikus latte születik. Tipp: Ha még intenzívebb áfonyás ízvilágot szeretnél, próbáld ki egy kevés áfonyaszörppel vagy egy marék fagyasztott áfonyával!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
1 csésze Espresso
200 ml Tej
50 g Áfonya
50 ml Frissen facsart narancslé
1 ek. Méz
1 tk. Vaníliakivonat
2 ek. Tejszínhab
1 tk. Narancshéj reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy csésze espressót, és tedd félre hűlni néhány percre.

    A latte alapja egy jó minőségű espresso. Ha nincs espresso géped, használhatsz erősre főzött kávét is.

    2

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejet, közepes lángon, amíg gőzölög, de nem forr.

    A tej ne forrjon fel, mert akkor elveszíti az édességét és a krémes állagát. Használj zsírosabb tejet a gazdagabb ízért.

    3

    Turmixgépbe tedd az áfonyát, a frissen facsart narancslevet és a mézet, majd turmixold simára.

    Ha nincs friss áfonyád, használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben hagyd kicsit felengedni, mielőtt turmixolod.

    4

    Szűrd át a gyümölcsös keveréket, hogy eltávolítsd az áfonyamagokat és a narancspépet.

    A szűrés biztosítja, hogy a latte sima és selymes legyen. Használj finom szűrőt vagy gézlapot.

    5

    Öntsd a leszűrt gyümölcspürét a tejhez, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot.

    A vaníliakivonat tovább fokozza az ízeket. Használj minőségi vaníliakivonatot a legjobb eredményért.

    6

    Öntsd az espressót egy magas pohárba, majd lassan öntsd hozzá a gyümölcsös-tejes keveréket.

    Lassan öntsd a tejes keveréket az espressóhoz, hogy réteges hatást érj el, ha szeretnéd.

    7

    Díszítsd a latte-t tejszínhabbal és narancshéj reszelékkel a tetején.

    A narancshéj reszelék illata és íze tökéletesen kiegészíti a latte-t. Csak a narancs külső, színes rétegét reszeld le.

    8

    Azonnal tálald, és élvezd a krémes, gyümölcsös latte-t!

    Ha hidegen szeretnéd fogyasztani, tegyél bele jégkockákat.