A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a narancshéjat is finoman reszeld le, majd facsard ki a narancs levét.
A narancs héját csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Az olívaolaj helyett használhatsz más növényi olajat is.
Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd add hozzá a barna cukrot, a szójaszószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet.
A barna cukor helyett használhatsz mézet vagy más édesítőszert is.
Szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát és a sót, majd keverd alaposan össze.
A chili pehely és a füstölt paprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Öntsd hozzá a frissen facsart narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább főzöd a szószt, annál sűrűbb lesz.
Ha simább állagot szeretnél, botmixerrel pürésítsd a szószt.
Óvatosan pürésítsd a szószt, mert forró és fröcsöghet.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy hamburgerek mellé.
A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.