Narancsos gyömbéres barbecue szósz tálalva

Narancsos gyömbéres barbecue szósz

A narancsos gyömbéres barbecue szósz egy izgalmas csavart ad a klasszikus BBQ szósznak. A friss narancslé természetes édessége és savassága kiválóan kiegyensúlyozza a gyömbér csípősségét és a füstölt paprika mély ízvilágát. Ez a szósz tökéletes választás grillezett húsokhoz, hamburgerekhez és sült zöldségekhez. Egy nyári grillpartin vagy egy hétvégi családi vacsorán is remek kiegészítő lehet. Ha még mélyebb füstös ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés extra füstölt paprikával vagy chipotle chilivel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Paradicsompüré
100 ml Friss narancslé
1 tk. Narancshéj (reszelt)
10 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
50 g Barna cukor
30 ml Almaecet
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. Chilipehely
1 tk. Füstölt paprika
20 ml Szójaszósz
10 ml Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a narancshéjat is finoman reszeld le, majd facsard ki a narancs levét.

    A narancs héját csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Az olívaolaj helyett használhatsz más növényi olajat is.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd add hozzá a barna cukrot, a szójaszószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet.

    A barna cukor helyett használhatsz mézet vagy más édesítőszert is.

    5

    Szórd bele a chili pelyhet, a füstölt paprikát és a sót, majd keverd alaposan össze.

    A chili pehely és a füstölt paprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    6

    Öntsd hozzá a frissen facsart narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább főzöd a szószt, annál sűrűbb lesz.

    7

    Ha simább állagot szeretnél, botmixerrel pürésítsd a szószt.

    Óvatosan pürésítsd a szószt, mert forró és fröcsöghet.

    8

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült húsok, grillezett zöldségek vagy hamburgerek mellé.

    A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.