Narancsos gyömbérszósz tálalva

Narancsos gyömbérszósz

A narancsos gyömbérszósz egy különleges, frissítő ízvilágú mártás, amely a gyömbér csípős aromáját a narancs édes-savanykás jegyeivel ötvözi. Ez a szósz az ázsiai konyha ihletésére készült, és tökéletesen illik sült halakhoz, csirkéhez vagy grillezett zöldségekhez. Az otthon könnyen elkészíthető recept ideális választás lehet, ha valami új, mégis egyszerű kiegészítőt szeretnél az étkezéseidhez. Az egészséges és természetes alapanyagok garantáltan feldobják az étkezéseidet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Friss narancslé
10 g Friss gyömbér
20 g Méz
15 ml Szójaszósz
50 ml Víz
10 g Keményítő
10 ml Olívaolaj
1 tk. Narancshéj (reszelt)
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a gyömbért és a narancs héját, majd facsard ki a narancs levét.

    A narancs héját csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a reszelt gyömbért 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    Vigyázz, hogy a gyömbér ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a narancslevet, a mézet, a szójaszószt és a vizet. Keverd össze alaposan.

    Ha friss narancsot használsz a narancslé helyett, az még intenzívebb ízt ad a szósznak. A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    4

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy sima állagot kapj, majd öntsd a lábosba.

    A keményítőt mindig hideg vízzel keverd ki, különben csomós lesz a szósz.

    5

    Lassú tűzön főzd a szószt folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik, körülbelül 5-7 perc alatt.

    A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen vagy csomós legyen.

    6

    Add hozzá a reszelt narancshéjat és ízesítsd sóval. Kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízeket.

    A sóval óvatosan bánj, mert a szójaszósz is sós.

    7

    Tálald a szószt frissen sült halakhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Légmentesen zárható edényben hűtőben 2-3 napig eltartható.

    A szósz újramelegítéskor kissé besűrűsödhet. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy narancslevet, hogy visszanyerje a kívánt állagot.