Reszeld le a gyömbért és a narancs héját, majd facsard ki a narancs levét.
A narancs héját csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes lábosban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a reszelt gyömbért 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.
Vigyázz, hogy a gyömbér ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a narancslevet, a mézet, a szójaszószt és a vizet. Keverd össze alaposan.
Ha friss narancsot használsz a narancslé helyett, az még intenzívebb ízt ad a szósznak. A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy sima állagot kapj, majd öntsd a lábosba.
A keményítőt mindig hideg vízzel keverd ki, különben csomós lesz a szósz.
Lassú tűzön főzd a szószt folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik, körülbelül 5-7 perc alatt.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen vagy csomós legyen.
Add hozzá a reszelt narancshéjat és ízesítsd sóval. Kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízeket.
A sóval óvatosan bánj, mert a szójaszósz is sós.
Tálald a szószt frissen sült halakhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Légmentesen zárható edényben hűtőben 2-3 napig eltartható.
A szósz újramelegítéskor kissé besűrűsödhet. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy narancslevet, hogy visszanyerje a kívánt állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.