Narancsos lime balzsamecetszósz tálalva

Narancsos lime balzsamecetszósz

A citrusfélék frissítő savanykás íze és a balzsamecet gazdag aromája találkozik ebben a narancsos lime balzsamecetszószban. A narancs édessége és a lime élénk savassága tökéletes egyensúlyt alkot a méz és a balzsamecet fűszeres jegyeivel. Ez a szósz kiválóan illik salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz, és könnyedén feldobja az egyszerű ételeket is. Az egyszerű elkészítés és a friss alapanyagok teszik ezt a szószt igazán különlegessé. Ha szereted a friss, citrusos ízeket, ez a narancsos lime balzsamecetszósz biztosan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Frissen facsart narancslé
50 ml Frissen facsart lime-lé
50 ml Balzsamecet
2 ek. Méz
3 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Finomra aprítsd a fokhagymát.

    A fokhagymát érdemes nagyon finomra aprítani vagy fokhagymanyomón átnyomni, hogy ne legyen túl domináns az íze.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a frissen facsart narancslevet, lime-levet, balzsamecetet és mézet.

    Használj frissen facsart narancs- és lime-levet a legjobb íz eléréséhez. A bolti gyümölcslevek nem adják vissza ugyanazt az aromát.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd keverd össze alaposan.

    A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy használd fokhagymanyomót, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá az olívaolajat, hogy a szósz krémes állagú legyen.

    Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd a többi hozzávalóhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes legyen.

    5

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd keverd össze ismét.

    A sóval és borssal óvatosan bánj, mert az ízek állás közben még intenzívebbé válnak.

    6

    Hagyd állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás során az ízek jobban összeérnek, és a szósz még finomabb lesz.

    7

    Az elkészült szószt tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz.

    Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd az ízeket (pl. több lime-lé, méz vagy fűszerek).

    8

    Hűtőben légmentesen zárható edényben 3-4 napig eltartható.

    Tárolás előtt tedd a szószt légmentesen záródó edénybe, hogy megőrizze frissességét és ízét.