Finomra aprítsd a fokhagymát.
A fokhagymát érdemes nagyon finomra aprítani vagy fokhagymanyomón átnyomni, hogy ne legyen túl domináns az íze.
Egy közepes tálban keverd össze a frissen facsart narancslevet, lime-levet, balzsamecetet és mézet.
Használj frissen facsart narancs- és lime-levet a legjobb íz eléréséhez. A bolti gyümölcslevek nem adják vissza ugyanazt az aromát.
Add hozzá az aprított fokhagymát, majd keverd össze alaposan.
A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy használd fokhagymanyomót, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Fokozatosan keverd hozzá az olívaolajat, hogy a szósz krémes állagú legyen.
Az olívaolajat lassan, vékony sugárban csorgasd a többi hozzávalóhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon és krémes legyen.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd keverd össze ismét.
A sóval és borssal óvatosan bánj, mert az ízek állás közben még intenzívebbé válnak.
Hagyd állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az állás során az ízek jobban összeérnek, és a szósz még finomabb lesz.
Az elkészült szószt tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy halakhoz.
Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd az ízeket (pl. több lime-lé, méz vagy fűszerek).
Hűtőben légmentesen zárható edényben 3-4 napig eltartható.
Tárolás előtt tedd a szószt légmentesen záródó edénybe, hogy megőrizze frissességét és ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.