Narancsos-mandulás linzer tálalva

Narancsos-mandulás linzer

A narancsos-mandulás linzer egy friss és ínycsiklandó változata a klasszikus linzer sütinek. A mandula gazdag íze és a narancs citrusos frissessége egy igazán különleges süteményt eredményez, amely mindenki ízlését elnyeri. A linzer omlós tésztája és a lekvár közötti kombináció minden falatnál egy új élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
80 g Cukor
100 g Mandula
1 db Narancs reszelt héja
1 db Tojás
150 g Vaj
1 cs. Sütőpor
1 csipet
200 g Cukros lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben dolgozhass vele. A tojást verd fel a cukorral.

    A szobahőmérsékletű vaj sokkal könnyebben keverhető a többi hozzávalóval, így elkerülheted a csomós tésztát. A tojást és a cukrot addig verd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a keverék habos nem lesz.

    2

    A lisztet, sütőport, csipet sót és a mandulát egy tálban keverd össze.

    A mandulát durvára vágd vagy daráld le, de ne legyen túl finom por.

    3

    Add hozzá a felvert tojást, az olvasztott vajat és a narancs reszelt héját. Keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A narancshéj intenzív ízt ad, ne hagyd ki.

    4

    Csomagold be a tésztát fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább fél órán keresztül.

    A hűtés segít a tésztának összeállni és könnyebben nyújthatóvá válik. Ha sietsz, tedd a tésztát a fagyasztóba kb. 15 percre.

    5

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 5 mm vastagra egy lisztezett felületen. A linzereket egy kiszúróval formázd ki. A formázott linzerek felét készítsd el egy kis közepes lyukkal, hogy a lekvár látszódjon.

    A leeső tésztadarabokat gyúrd össze, pihentesd kicsit, és újra nyújtsd ki.

    6

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a linzereket 8-10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A mandula miatt hamarabb barnulhatnak, figyelj oda.

    7

    Miután a linzerek kihűltek, kend meg a teljes linzereket lekvárral, és tedd rá a lyukas tetejű linzereket. Az így összeillesztett linzerek tetejét megszórhatod egy csipetnyi fahéjjal vagy egy kevés porcukorral.

    A narancs-mandula ízhez a sárgabarack lekvár nagyon jól illik.