Narancsos-marcipános naan tálalva

Narancsos-marcipános naan

A naan kenyér egy klasszikus indiai étel, melyet sokféleképpen elkészíthetünk. A narancsos-marcipános naan az édes naan egy különleges változata, amely a citrusos narancs és az ínycsiklandó marcipán kombinációjával kiemelkedik. Az édes naan tökéletes választás lehet egy különleges alkalomra, mint például egy ünnepi étkezés vagy desszert, és könnyedén elvarázsolja az ínycsiklandó édes ízeket kedvelőket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
150 ml Meleg víz
100 ml Joghurt
1 ek. Olaj
1 db Narancs
50 g Marcipán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancs héját reszeld le, és a levét facsard ki. A marcipánt apró darabokra vágd, hogy könnyen be tudja szívni a tészta.

    A narancs héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. A marcipánt minél apróbbra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    2

    A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá az élesztőt, cukrot és a sót. Keverd össze alaposan.

    A liszt átszitálása biztosítja, hogy a naan könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet és a joghurtot, és kezd el dagasztani a tésztát. Addig gyúrd, amíg rugalmas, sima tésztát nem kapsz.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A joghurt lágyítja a tésztát és gazdagabb ízt ad.

    4

    Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát, fedd le konyharuhával, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg kétszeresére nő.

    A tésztát meleg helyen érdemes keleszteni, mert így gyorsabban megkel. A kiolajozott tál megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd fel 6-8 egyenlő részre, és formázz belőlük gömböket. Nyújtsd ki őket vékony korongokká.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le.

    6

    Egy forró serpenyőben, egy kanál olajjal, süsd ki a naanokat. Minden oldalukat 2-3 percig süsd, amíg szép aranybarna színt nem kapnak.

    A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki.

    7

    A frissen sült naanokat kend meg a narancsos sziruppal, majd szórj rá apróra vágott marcipánt, hogy a tészta magába szívja az ízeket.

    A narancsos szirupot úgy készítheted el, hogy a narancslevet kevés cukorral felforralod és besűríted. A sziruppal való megkenés után azonnal szórd rá a marcipánt, hogy ráragadjon a tésztára.