Narancsos-mézes cider pohárban

Narancsos-mézes cider

A narancsos-mézes cider egy igazán különleges ital, amely tökéletes választás hűvös őszi és téli estékre, de nyáron is remek hűsítő lehet. Az almalé természetes édessége jól harmonizál a mézzel, míg a narancs frissességet és egy kis citrusos savasságot ad hozzá. A fahéj és a szegfűszeg fűszeressé teszi az italt, amely melegen és hidegen egyaránt élvezhető. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis gyömbérrel vagy egy csipetnyi csillagánizzsal a mélyebb ízélmény érdekében!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Almalé
100 ml Frissen facsart narancslé
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
250 ml Szénsavas ásványvíz
6 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel az almalevet közepes lángon, majd add hozzá a frissen facsart narancslevet.

    Ne forrald az almalevet, csak melegítsd fel, hogy a fűszerek jobban kioldódjanak. Használj jó minőségű, 100%-os almalevet.

    2

    Tedd hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót, majd keverd össze.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs egész fahéjad vagy szegfűszegeed, használhatsz őrölt fűszereket is, de azok intenzívebbek, így kevesebb kell belőlük.

    3

    Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ne hagyd forrni az italt, mert elveszíti a frissességét. A lassú főzés segít, hogy a fűszerek íze szépen átjárja az almalevet.

    4

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet, hogy természetes édességet adjon az italnak.

    A mézet csak akkor keverd hozzá, amikor az ital már nem forró, mert a magas hőmérséklet tönkreteheti a méz jótékony hatásait. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőszert is.

    5

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön.

    A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot. A hűtés nagyon fontos, mert a cider hidegen a legfinomabb.

    6

    Tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel, majd adj hozzá jégkockákat és egy narancsszeletet díszítésként.

    A szénsavas ásványvíz frissességet ad az italnak. Ha nem szereted a szénsavat, használhatsz sima vizet is. A narancsszelet nem csak díszítés, hanem ízt is ad az italnak.