Narancsos mézes puszedlik karåcsonyi tålalåsban

Narancsos mézes puszedli

A narancsos mĂ©zes puszedli az ĂŒnnepek egyik legkedveltebb Ă©dessĂ©ge, amely minden karĂĄcsonyi asztalon helyet talĂĄl. Az illatos narancshĂ©j Ă©s a fƱszeres mĂ©z tökĂ©letes harmĂłniĂĄja emlĂ©keztet minket a gyerekkorunk ĂŒnnepi hangulatĂĄra.Ez a recept a klasszikus mĂ©zes puszedli egy kis csavarral, ahol a narancs frissessĂ©ge Ășj dimenziĂłt ad az Ă­zvilĂĄgnak. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyszerƱ, Ă­gy mĂ©g kezdƑk is bĂĄtran nekilĂĄthatnak. A porcukormĂĄz dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt Ă©s Ă­zesĂ­tƑkĂ©nt is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, amely gyönyörƱvĂ© Ă©s ellenĂĄllhatatlannĂĄ teszi ezt az Ă©dessĂ©get.Ügyelj rĂĄ, hogy ne sĂŒsd tĂșl a puszedliket, hogy megƑrizzĂ©k puhasĂĄgukat. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs teĂĄzĂĄshoz, kĂĄvĂ©zĂĄshoz vagy karĂĄcsonyi ajĂĄndĂ©kkĂ©nt, gondosan csomagolva egy szĂ©p dobozba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 20
⭕ 500 g Liszt
⭕ 200 g MĂ©z
⭕ 150 g Cukor
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 200 g Porcukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a mézet és a vajat egy kis låbosban, majd hagyd hƱlni, amíg kézmeleg lesz.

    A mĂ©zet Ă©s a vajat ne forrald, csak olvaszd össze. A kĂ©zmeleg hƑmĂ©rsĂ©klet azĂ©rt fontos, hogy ne fƑzze meg a tojĂĄsokat.

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat, szegfƱszeget, szódabikarbónåt és a reszelt narancshéjat.

    A szódabikarbónåt alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Add hozzĂĄ a mĂ©zes-vajas keverĂ©ket, a tojĂĄsokat Ă©s a citromlevet, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt sima ĂĄllagĂșra.

    A citromlĂ© segĂ­t, hogy a puszedlik puhĂĄbbak legyenek. A tĂ©sztĂĄt ne gyĂșrd tĂșl, csak addig, amĂ­g összeĂĄll.

    4

    FormĂĄzz a tĂ©sztĂĄbĂłl kisebb golyĂłkat, majd helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. Hagyj köztĂŒk helyet, mert sĂŒlĂ©s közben megnƑnek.

    A golyĂłk legyenek egyforma mĂ©retƱek, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    5

    SĂŒsd a puszedliket 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 10-12 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. Ne sĂŒsd tĂșl Ƒket, hogy puhĂĄk maradjanak.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, takard le alufĂłliĂĄval.

    6

    HƱtsd ki a puszedliket, majd készíts porcukormåzat egy kevés víz hozzåadåsåval a porcukorhoz. Kend meg a måzzal a puszedlik tetejét, és hagyd megszilårdulni.

    A mĂĄz ne legyen tĂșl hĂ­g, mert lefolyik a puszedlikrƑl. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet.