Egy nagy keverĆtĂĄlba szitĂĄld a lisztet, a sĂŒtĆport, a sĂłt Ă©s a cukrot, hogy csomĂłmentes, könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapj.
A szitĂĄlĂĄs segĂt megelĆzni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt, Ăgy a palacsintĂĄk könnyebbek Ă©s finomabbak lesznek.
Egy mĂĄsik tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ a tejet, a szĂłdavizet Ă©s a vanĂlia kivonatot, majd keverd simĂĄra.
A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyƱ Ă©s levegĆs legyen.
Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hƱlni, és keverd bele a tojåsos keverékbe.
Ne hasznĂĄld forrĂłn a vajat, mert megfĆzheti a tojĂĄsokat. A lehƱtött vaj segĂt, hogy a palacsinta lĂĄgyabb legyen.
Reszeld le a narancs héjåt, és add hozzå a keverékhez, majd öntsd bele a frissen facsart narancslevet is.
A narancshĂ©jat csak a narancssĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld le, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
Lassan öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄrazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverĆvel, hogy csomĂłmentes, sima tĂ©sztĂĄt kapj.
A tĂ©sztĂĄt ne keverd tĂșl, mert a palacsinta kemĂ©ny lehet. Csak addig keverd, amĂg a hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.
Egy serpenyĆt kenj ki vĂ©konyan olajjal, majd közepes lĂĄngon melegĂtsd fel.
HasznĂĄlj tapadĂĄsmentes serpenyĆt a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. Az olajat ecsettel is felviheted, hogy vĂ©kony rĂ©tegben kenje be a serpenyĆt.
Ănts egy kisebb merĆkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyĆbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂtsd el. SĂŒsd 1-2 percig, amĂg a szĂ©lei megszilĂĄrdulnak Ă©s a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.
Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet. Ha tĂșl hĂg, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.
Egy spatulĂĄval Ăłvatosan fordĂtsd meg a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂg aranybarnĂĄra pirul.
A palacsintĂĄt csak akkor fordĂtsd meg, ha mĂĄr könnyen elvĂĄlik a serpenyĆtĆl.
IsmĂ©teld meg a folyamatot, amĂg az összes tĂ©szta elfogy. Ha szĂŒksĂ©ges, idĆnkĂ©nt kend ki Ășjra a serpenyĆt egy kis olajjal.
A kĂ©sz palacsintĂĄkat takard le, hogy ne szĂĄradjanak ki, amĂg a többi elkĂ©szĂŒl.
Tålald a narancsos palacsintåt porcukorral, mézzel vagy egy kevés narancsos mascarpone krémmel.
A narancsos mascarpone krĂ©mhez keverj össze mascarpone sajtot egy kis narancslĂ©vel Ă©s reszelt narancshĂ©jjal. DĂszĂtheted friss narancsszeletekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.