Narancsos palacsinta tĂĄlalva

Narancsos palacsinta

A narancsos palacsinta egy igazĂĄn frissĂ­tƑ Ă©s gyĂŒmölcsös vĂĄltozata a klasszikus palacsintĂĄnak. A narancsot mĂĄr az Ăłkori mediterrĂĄn tĂ©rsĂ©gben is nagy becsben tartottĂĄk, Ă©s vilĂĄgszerte kedvelt alapanyaggĂĄ vĂĄlt. A narancshĂ©j Ă©s a frissen facsart narancslĂ© harmonikus Ă­zt ad ennek a palacsintĂĄnak, amely egyszerre Ă©des Ă©s frissĂ­tƑ. KivĂĄlĂł reggeli egy csĂ©sze kĂĄvĂ© vagy tea mellĂ©, de desszertkĂ©nt is remek vĂĄlasztĂĄs lehet. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s mĂ©zzel Ă©s pirĂ­tott mandulĂĄval!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
435 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 30 g Cukor
⭕ 20 g Vaj
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 40 ml NarancslĂ©
⭕ 5 g NarancshĂ©j
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 10 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverƑtĂĄlba szitĂĄld a lisztet, a sĂŒtƑport, a sĂłt Ă©s a cukrot, hogy csomĂłmentes, könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapj.

    A szitĂĄlĂĄs segĂ­t megelƑzni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt, Ă­gy a palacsintĂĄk könnyebbek Ă©s finomabbak lesznek.

    2

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, add hozzå a tejet, a szódavizet és a vanília kivonatot, majd keverd simåra.

    A tojĂĄsokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyƱ Ă©s levegƑs legyen.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hƱlni, és keverd bele a tojåsos keverékbe.

    Ne hasznĂĄld forrĂłn a vajat, mert megfƑzheti a tojĂĄsokat. A lehƱtött vaj segĂ­t, hogy a palacsinta lĂĄgyabb legyen.

    4

    Reszeld le a narancs héjåt, és add hozzå a keverékhez, majd öntsd bele a frissen facsart narancslevet is.

    A narancshĂ©jat csak a narancssĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld le, mert a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.

    5

    Lassan öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄrazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverƑvel, hogy csomĂłmentes, sima tĂ©sztĂĄt kapj.

    A tĂ©sztĂĄt ne keverd tĂșl, mert a palacsinta kemĂ©ny lehet. Csak addig keverd, amĂ­g a hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.

    6

    Egy serpenyƑt kenj ki vĂ©konyan olajjal, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd fel.

    HasznĂĄlj tapadĂĄsmentes serpenyƑt a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. Az olajat ecsettel is felviheted, hogy vĂ©kony rĂ©tegben kenje be a serpenyƑt.

    7

    Önts egy kisebb merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂ­tsd el. SĂŒsd 1-2 percig, amĂ­g a szĂ©lei megszilĂĄrdulnak Ă©s a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet. Ha tĂșl hĂ­g, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.

    8

    Egy spatulĂĄval Ăłvatosan fordĂ­tsd meg a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    A palacsintĂĄt csak akkor fordĂ­tsd meg, ha mĂĄr könnyen elvĂĄlik a serpenyƑtƑl.

    9

    IsmĂ©teld meg a folyamatot, amĂ­g az összes tĂ©szta elfogy. Ha szĂŒksĂ©ges, idƑnkĂ©nt kend ki Ășjra a serpenyƑt egy kis olajjal.

    A kĂ©sz palacsintĂĄkat takard le, hogy ne szĂĄradjanak ki, amĂ­g a többi elkĂ©szĂŒl.

    10

    Tålald a narancsos palacsintåt porcukorral, mézzel vagy egy kevés narancsos mascarpone krémmel.

    A narancsos mascarpone krémhez keverj össze mascarpone sajtot egy kis narancslével és reszelt narancshéjjal. Díszítheted friss narancsszeletekkel is.