Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén kivajazva. TIPP: Egyenletesen kenj vajat a sütőpapírra, hogy a szeletek könnyen leváljanak.
A sütőpapír helyett használhatsz szilikonos sütőlapot is, így biztosan nem ragad le a tészta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot, sütőport és a reszelt narancshéjat. TIPP: A narancshéjat közvetlenül a sütés előtt reszeld, hogy megőrizze frissességét.
A narancshéj helyett használhatsz kandírozott narancshéjat is, apróra vágva.
Olvaszd meg a vajat, és keverd össze a tojásokkal, narancslével és vaníliás cukorral.
A vajat ne melegítsd túl, csak olvaszd meg. A meleg vaj befolyásolhatja a tészta állagát.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egységes tésztát nem kapsz. TIPP: Ne keverd túl, hogy a szeletek könnyűek és puhák maradjanak.
Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés rágós tésztát eredményezhet.
Öntsd a tésztát a tepsibe, és simítsd el a tetejét egy spatulával. TIPP: Egy nedves spatulával könnyen egyenletesre simíthatod a tésztát.
A tészta tetejére szórhatsz szeletelt mandulát vagy diót is.
Süsd a tésztát 25-30 percig, amíg aranybarna lesz. TIPP: Egy fogpiszkálóval ellenőrizheted, hogy megsült-e – ha tisztán jön ki, a sütemény kész.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni a tepsiben 10 percig, majd emeld ki, és helyezd rácsra teljesen kihűlni.
A rácson hagyva a szeletek alja is kihűl, így nem lesz nedves.
Szórd meg porcukorral, szeleteld fel, és tálald. TIPP: Friss narancsszeletekkel vagy tejszínhabbal még ízletesebbé teheted.
A porcukor helyett készíthetsz narancsos cukormázat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.