Narancsos-vaníliás latte kávéital tejszínhabbal és narancsszelettel díszítve

Narancsos-vaníliás latte

A narancsos-vaníliás latte egy különleges kávéital, amely a narancs frissességét és a vanília lágy édességét ötvözi. Ez az ital tökéletes választás egy hideg reggelre vagy egy délutáni kényeztetésre. Könnyen elkészíthető, és garantáltan feldobja a napodat az ízek tökéletes harmóniájával. Próbáld ki, és élvezd minden kortyát!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
50 ml Főzött kávé (espresso)
200 ml Tej (növényi tej is használható)
30 ml Narancslé (frissen facsart)
1 tk. Vaníliakivonat
1 ek. Méz (opcionális)
1 tk. Narancshéj (reszelt)
2 ek. Tejszínhab (díszítéshez, opcionális)
1 db Narancsszelet (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts egy adag eszpresszót, és tedd félre hűlni. TIPP: Ha nincs eszpresszó géped, erős kávéval helyettesítheted.

    A kávé ne legyen túl forró, mert különben a tej megéghet.

    2

    Melegítsd fel a tejet közepes lángon, és keverd hozzá a narancslevet, a vaníliakivonatot és a mézet. Keverd alaposan, hogy az ízek összekeveredjenek.

    A narancslé hozzáadásakor figyelj, hogy ne legyen túl savas, mert kicsaphatja a tejet. Ha bizonytalan vagy, először keverj egy kis mennyiséget külön.

    3

    Habosítsd a tej keveréket, hogy krémes állagot kapj. TIPP: Habosításhoz használhatsz tejhabosítót vagy habverőt.

    A legjobb habot hideg tejből lehet készíteni. Ha kézi habverőt használsz, melegítsd fel a tejet habosítás után.

    4

    Öntsd a habosított tejet egy magas pohárba, majd lassan töltsd hozzá a kávét, hogy réteges hatást érj el.

    A rétegek elválasztásához öntsd a kávét lassan a tej tetejére egy kanál hátán keresztül.

    5

    Díszítsd az italt tejszínhabbal, reszelt narancshéjjal és egy narancsszelettel. Tálald azonnal.

    A narancshéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.