Készíts egy adag eszpresszót, és tedd félre hűlni. TIPP: Ha nincs eszpresszó géped, erős kávéval helyettesítheted.
A kávé ne legyen túl forró, mert különben a tej megéghet.
Melegítsd fel a tejet közepes lángon, és keverd hozzá a narancslevet, a vaníliakivonatot és a mézet. Keverd alaposan, hogy az ízek összekeveredjenek.
A narancslé hozzáadásakor figyelj, hogy ne legyen túl savas, mert kicsaphatja a tejet. Ha bizonytalan vagy, először keverj egy kis mennyiséget külön.
Habosítsd a tej keveréket, hogy krémes állagot kapj. TIPP: Habosításhoz használhatsz tejhabosítót vagy habverőt.
A legjobb habot hideg tejből lehet készíteni. Ha kézi habverőt használsz, melegítsd fel a tejet habosítás után.
Öntsd a habosított tejet egy magas pohárba, majd lassan töltsd hozzá a kávét, hogy réteges hatást érj el.
A rétegek elválasztásához öntsd a kávét lassan a tej tetejére egy kanál hátán keresztül.
Díszítsd az italt tejszínhabbal, reszelt narancshéjjal és egy narancsszelettel. Tálald azonnal.
A narancshéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.