Narancsvirágos csokoládés felfújt tálalva

Narancsvirágos csokoládés felfújt

A narancsvirágos csokoládés felfújt egy igazán különleges étel, amely a csokoládé gazdag ízét és a narancsvirág friss, aromás ízét ötvözi. A narancsvirág víz egy luxus alapanyag, amelyet az étkezések különlegessé tételére használnak. A felfújt francia eredetű, és a csokoládé finom textúrája és a narancsvirág finom, édeskés illata egy igazán különleges desszertté varázsolja ezt az ételt. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy a gasztronómia rajongóinak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Narancsvirág víz
150 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
150 ml Tej
30 g Vaj
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A narancsvirág vizet mérd ki, a csokoládét törd kisebb darabokra.

    A pontos mérés kulcsfontosságú a sikerhez. A narancsvirág víz intenzív ízű, ne ess túlzásba.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancsvirág vízzel.

    A tojásfehérje tálja legyen teljesen zsírmentes, hogy a hab kemény legyen. A narancsvirág víz helyettesíthető reszelt narancshéjjal is, ha nincs kéznél.

    3

    A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.

    A langyos tej segít a csokoládénak egyenletesen olvadni.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdő megakadályozza, hogy a csokoládé megégjen. A csokoládé legyen jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojáshab legyen fényes és tartós. Ne keverd túl, mert a hab összeesik.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálása megakadályozza a csomók kialakulását. A lisztet óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne törjön össze.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát.

    A formát alaposan vajazd ki és szórd meg liszttel, hogy a felfújt könnyen kijöjjön.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütő hőmérséklete legyen pontos. Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj egy kevés extra narancsvirág vízzel a tetejére.

    Azonnal tálald, mert a felfújt hamar összeesik. Díszítheted porcukorral vagy narancshéjjal is.