A kókuszreszeléket egy serpenyőben, közepes lángon, egy evőkanál ghee segítségével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A kókuszpirításnál figyelj arra, hogy ne égjen meg, folyamatos keverés mellett egyenletesen piruljon.
A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a tejport, és keverd simára.
A tejpor teljes feloldása érdekében használj meleg vizet, így gyorsabban oldódik fel.
A feloldott tejport és cukrot öntsd a kókuszreszelékhez, majd keverd alaposan össze.
A tejpor és cukor keveréke adja meg a Narkel naru édességét és krémességét.
Add hozzá a fahéjat és a szezámmagot, majd jól dolgozd össze az egészet.
A fahéj extra ízt ad, a szezámmag pedig egy kis ropogósságot, ami jól illik a kókuszos édességhez.
Formázz kis golyókat a masszából, és tedd egy tálra. A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek.
A massza ragadós lehet, ezért érdemes vizes kézzel formázni.
A kész Narkel naru golyókat hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy megdermedjenek és könnyen fogyaszthatóak legyenek.
A hűtés segít abban, hogy a golyók stabilabbak legyenek és könnyebben kezelhetőek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.