Narkel naru tejporral, kókuszos golyók fahéjjal és szezámmaggal tálalva

Narkel naru tejporral

A Narkel naru egy hagyományos indiai édesség, amelyet kókuszreszelékből készítenek. Az étel rendkívül népszerű Indiában és más ázsiai országokban, és gyakran fogyasztják ünnepi alkalmakkor vagy édességként. A tejpor és fahéj hozzáadásával gazdag ízvilágot kap, miközben a kókuszos édesség könnyen készíthető. A Narkel naru egyszerű, mégis gazdag és finom étel, amely egyedülálló ízt ad a kókusznak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
100 g Cukor
150 g Tejpor
50 ml Víz
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket egy serpenyőben, közepes lángon, egy evőkanál ghee segítségével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A kókuszpirításnál figyelj arra, hogy ne égjen meg, folyamatos keverés mellett egyenletesen piruljon.

    2

    A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a tejport, és keverd simára.

    A tejpor teljes feloldása érdekében használj meleg vizet, így gyorsabban oldódik fel.

    3

    A feloldott tejport és cukrot öntsd a kókuszreszelékhez, majd keverd alaposan össze.

    A tejpor és cukor keveréke adja meg a Narkel naru édességét és krémességét.

    4

    Add hozzá a fahéjat és a szezámmagot, majd jól dolgozd össze az egészet.

    A fahéj extra ízt ad, a szezámmag pedig egy kis ropogósságot, ami jól illik a kókuszos édességhez.

    5

    Formázz kis golyókat a masszából, és tedd egy tálra. A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek.

    A massza ragadós lehet, ezért érdemes vizes kézzel formázni.

    6

    A kész Narkel naru golyókat hűtőben pihentesd legalább 30 percig, hogy megdermedjenek és könnyen fogyaszthatóak legyenek.

    A hűtés segít abban, hogy a golyók stabilabbak legyenek és könnyebben kezelhetőek.