Nasi Goreng Kerupukkal, gazdag fűszerekkel és kerupukkal tálalva

Nasi Goreng Kerupukkal

A Nasi Goreng Kerupukkal Indonézia egyik legismertebb ételének egy különleges változata, amely a ropogós kerupukot adja hozzá, így fokozva az étel textúráját. A nasi goreng egy igazi klasszikus, amely a rizs, tojás, csirke és fűszerek tökéletes keverékével készült. A kerupukot külön tálaljuk, hogy friss, ropogós élményt adjon minden falatnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Csirke mell filé
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag
100 g Kerupuk

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A csirkét vágd apró kockákra. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A csirkehúst könnyebben feldarabolhatod, ha előtte leöblíted hideg vízzel és hagyod kicsit megszáradni.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a csirkét, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.

    A wokot erős lángon használd, hogy a csirke gyorsan megsüljön anélkül, hogy kiszáradna.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert keserűvé válhat.

    5

    Törj a serpenyőbe 2 tojást, és keverd össze őket, hogy rántottát készíts. Miután megsült, tedd félre a tojást.

    A tojásokat gyorsan keverd a többi hozzávalóval, hogy puha, lágy állagot kapjanak.

    6

    Tedd vissza a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított húsos, tojásos keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és keverd össze, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    7

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!

    8

    A kerupukot (indonéz ropogós falatokat) tálald mellé, hogy ropogós textúrát adjon az ételnek.

    A kerupukot bármikor frissen kisütheted, vagy előre vásárolt ropogós változatot is használhatsz.