Nasi Goreng Tofuval, gazdag fűszerekkel és friss tofuval tálalva

Nasi Goreng Tofuval

A Nasi Goreng Tofuval egy vegetáriánus változata a klasszikus nasi gorengnek, mely tökéletes alternatíva húsmentes étkezésekhez. A tofu gazdag fehérjeforrás, és tökéletesen illeszkedik a fűszeres rizshez. A szójaszósz, fokhagyma és koriander együttesen biztosítják az étel autentikus indonéz ízvilágát. A Nasi Goreng Tofuval friss, tápláló és ínycsiklandó étel, mely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Tofu
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olaj
1 db Piros chili
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Koriander
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre. Használj főtt, lehűtött rizst, mivel a friss rizs túl nedves lenne, és nem szívja fel rendesen a fűszereket.

    A rizst érdemes egy nappal előre elkészíteni, és hűtőben tárolni, hogy jobban szétváljon a szemek.

    2

    A tofut vágd kockákra, és tedd egy tiszta konyharuhára, hogy a felesleges nedvességet felszívja. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd, a chilit szeleteld fel, a zöldhagymát pedig karikázd fel.

    A tofu extra szárazra törlésével elérheted, hogy jobban megpiruljon és ne legyen vízes.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a tofut, és pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, kb. 5-7 perc.

    A tofu pirításához használt olaj legyen elég forró, hogy a tofu kérgesedni kezdjen, de ne égesd meg.

    4

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert keserűvé válhat.

    5

    Tedd a serpenyőbe a főtt rizst, és alaposan keverd össze a pirított tofus, fokhagymás keverékkel. Öntsd rá a szójaszószt, és pirítsd tovább, hogy a rizs egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olajat, hogy a rizs ne ragadjon le a serpenyő aljára.

    6

    Add hozzá a felkarikázott zöldhagymát, és szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a nasi gorengnek, ne hagyd ki!