Aprítsd finomra a hagymát. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd üvegesre a hagymát.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, csak puhuljon meg és legyen üveges, mert a megbarnult hagyma keserűvé teheti a mártást.
Add hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a folyadék kissé elpárologjon.
A fehérbor elpárologtatása segít eltávolítani az alkohol ízét, miközben a bor aromája megmarad a mártásban. Ne forrald túl sokáig, mert a mártás túlságosan besűrűsödhet.
Keverd bele a dijoni mustárt, majd öntsd hozzá a tejszínt. Alaposan keverd össze.
Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz érdekében. A tejszínt lassan öntsd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.
Ízesítsd a szószt sóval és borssal, majd főzd lassú tűzön 5-10 percig, amíg besűrűsödik.
A mártást folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt. A sóval óvatosan bánj, mert a mustár is tartalmaz sót.
Tálald főtt vagy grillezett húsok mellé, vagy használhatod sült burgonyák ízesítésére.
A mártást tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést. Friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is megszórhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.