Mustármártás tálalva húsételekkel

Német mustármártás

A mustármártás a német konyha egyik klasszikus eleme, amelyet gyakran tálalnak sertés- vagy marhahús mellé. A gazdag, selymes szószban a mustár karakteres íze találkozik a tejszín lágyságával, ami tökéletes harmóniát teremt. Ezt a receptet évszázadok óta készítik Németország különböző régióiban, és ma is népszerű választás a családi étkezéseken. Próbáld ki ezt az autentikus receptet, hogy egy darabka német gasztronómiát varázsolj az asztalodra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Dijoni mustár
150 ml Tejszín
30 g Vaj
50 ml Fehérbor
1 db Hagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a hagymát. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd üvegesre a hagymát.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, csak puhuljon meg és legyen üveges, mert a megbarnult hagyma keserűvé teheti a mártást.

    2

    Add hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a folyadék kissé elpárologjon.

    A fehérbor elpárologtatása segít eltávolítani az alkohol ízét, miközben a bor aromája megmarad a mártásban. Ne forrald túl sokáig, mert a mártás túlságosan besűrűsödhet.

    3

    Keverd bele a dijoni mustárt, majd öntsd hozzá a tejszínt. Alaposan keverd össze.

    Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz érdekében. A tejszínt lassan öntsd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Ízesítsd a szószt sóval és borssal, majd főzd lassú tűzön 5-10 percig, amíg besűrűsödik.

    A mártást folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt. A sóval óvatosan bánj, mert a mustár is tartalmaz sót.

    5

    Tálald főtt vagy grillezett húsok mellé, vagy használhatod sült burgonyák ízesítésére.

    A mártást tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést. Friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is megszórhatod.