Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és helyezz egy pizzakövet vagy tepsit a középső rácsra, hogy előmelegedjen.
A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag tepsit. Fontos, hogy a sütő és a pizzakő/tepsi is alaposan felmelegedjen.
Nyújtsd ki a pizza tésztát nagyon vékonyra, körülbelül 0,5 cm vastagságúra, és helyezd sütőpapírra.
A New York-i pizza titka a vékony tészta. A tészta nyújtásakor használj sok lisztet, hogy ne ragadjon az asztalhoz. A sütőpapír megkönnyíti a pizza áthelyezését a forró pizzakőre/tepsire.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval és egy kevés fokhagymaporral.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ízes. Ne kend túl vastagon a tésztát, mert akkor elázik. Az oregánó és a fokhagymapor klasszikus ízek, de bátran kísérletezhetsz más fűszerekkel is.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, ügyelve arra, hogy egyenletesen borítsa be a tésztát.
A mozzarella legyen jó minőségű és zsíros, hogy szépen megolvadjon. Ne spórolj a sajttal, de ne is vidd túlzásba, mert akkor a pizza nehéz lesz.
Locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd helyezd a pizzát a forró pizzakőre vagy tepsire.
Az olívaolaj segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Óvatosan helyezd át a pizzát a sütőpapírról a forró pizzakőre/tepsire, nehogy megégesd magad.
Süsd a pizzát 8-12 percig, vagy amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt aranybarnára olvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert nagyon gyorsan megéghet. A sütési idő sütőtől függően változhat.
Sütés után hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld nagy háromszög alakú darabokra. Azonnal tálald.
A pihentetés segít abban, hogy a sajt megszilárduljon, és könnyebb legyen szeletelni a pizzát. A New York-i pizzát nagy szeletekben tálalják, így könnyen össze lehet hajtani és kézből enni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.