New York Style Pizza vékony tésztával és nagy szeletekkel

New York Style Pizza – Vékony tészta, nagy szeletek

A New York Style Pizza az amerikai pizzakultúra ikonikus étele, amelyet a vékony, ropogós tészta és a nagy, háromszög alakú szeletek jellemeznek. Ez a pizza tökéletes gyors ebéd vagy vacsora, amelyet kézzel fogyaszthatsz, és amely az utcai étkezés stílusát idézi meg. A sajtos feltét és a paradicsomszósz egyszerű, mégis ízletes kombinációt nyújt, amely minden pizzarajongó kedvence.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Fokhagyma por (opcionális)
1 tk. Durva tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és helyezz egy pizzakövet vagy tepsit a középső rácsra, hogy előmelegedjen.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag tepsit. Fontos, hogy a sütő és a pizzakő/tepsi is alaposan felmelegedjen.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát nagyon vékonyra, körülbelül 0,5 cm vastagságúra, és helyezd sütőpapírra.

    A New York-i pizza titka a vékony tészta. A tészta nyújtásakor használj sok lisztet, hogy ne ragadjon az asztalhoz. A sütőpapír megkönnyíti a pizza áthelyezését a forró pizzakőre/tepsire.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval és egy kevés fokhagymaporral.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ízes. Ne kend túl vastagon a tésztát, mert akkor elázik. Az oregánó és a fokhagymapor klasszikus ízek, de bátran kísérletezhetsz más fűszerekkel is.

    4

    Szórd rá a reszelt mozzarellát, ügyelve arra, hogy egyenletesen borítsa be a tésztát.

    A mozzarella legyen jó minőségű és zsíros, hogy szépen megolvadjon. Ne spórolj a sajttal, de ne is vidd túlzásba, mert akkor a pizza nehéz lesz.

    5

    Locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd helyezd a pizzát a forró pizzakőre vagy tepsire.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Óvatosan helyezd át a pizzát a sütőpapírról a forró pizzakőre/tepsire, nehogy megégesd magad.

    6

    Süsd a pizzát 8-12 percig, vagy amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt aranybarnára olvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert nagyon gyorsan megéghet. A sütési idő sütőtől függően változhat.

    7

    Sütés után hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld nagy háromszög alakú darabokra. Azonnal tálald.

    A pihentetés segít abban, hogy a sajt megszilárduljon, és könnyebb legyen szeletelni a pizzát. A New York-i pizzát nagy szeletekben tálalják, így könnyen össze lehet hajtani és kézből enni.